A falakon Belül (2008)
Szeretném előre leszegezni, hogy szeretem a Kreator-t. Különösen a Terrible, Extreme és a Coma, valamint az utóbbi néhány év kiadványai állnak közel hozzám. Szeretem azokat a zenekarokat is, akik velük együtt elindítói voltak a nagy germán thrash érának és húsz, huszonöt éve nyomják kisebb – nagyobb megszakítással ezt a megunhatatlan zenét. Továbbá mindig szívesen hallgatom a tehetséges utódokat, ha úgy tetszik követőket, - epigonokat – is, egyszerűen, mert jól esik. Nincs is jobb, mint egy kis thrash, a leamortizált, munkában meggyötört testnek és léleknek. Na, meg egy, vagy kettő, vagy… jó hideg hazai sör!
Ez volt a legelső gondolatom a Tremor zenekar 2008-as albumának meghallgatásakor. Sőt - bármilyen fájó – ez volt az első találkozásom a zenekarral, akiknek pedig jelent már meg hangzóanyaga, több is. 2000-ben alakultak, a szokásos tagcserés keverések után végre kialakulhatott a mai masszív trió felállás, mégpedig Balogh Norbert (gitár ének), Dobó Tibor (dob, vokál) Lichtmann Sándor (basszus) összetételben. A 2001-ben megjelent Elveszve demot előbb a Homályba menet, majd két év múlva a Thrashtamentum (…a Nyugtalan mekkora nóta…) című hattételes EP követte.

Komor fekete borítóban, fekete cd érkezett a csapattól. A külcsín sok jóval nem bíztatott, de hát maga a műfaj sem a szépérzékünkre hat igazán. Végig is hallgattam párszor, aztán kényszerű okok miatt, hosszabb időre háttérbe szorult a lemez.

Sugárzik az elkötelezettség és a zenei alázat a zenekarból. Végig nagyon intenzív a lemez, nincsenek felesleges cicomák, dörögnek a dobok, reszelnek (tremor = kézremegés…hehe) a gitárok, ezerrel fröcsög az arcodba a germán thrash magyarul. Kedvencem a Vörös nap és az Álomlátó. A szövegek tipikusak és korrektek, de továbbra is vallom, hogy ez a zene angolul az igazi. Másik problémám a hangzás. „Olyan magyaros”, mondanám, ha nem ismernék jónéhány itthon készült, de nemzetközi színvonalú anyagot. Az arányok nagyvonalakban rendben vannak, de a turbó gombot nem találták meg a keverőpulton. (Lehet, hogy nem is volt rajta…?)

Biztos vagyok abban, hogy sokszor összefutunk még a Tremor névvel a következő időszakban, hisz beindulni látszik a zenekar szekere. Erre az őszinte zenére pedig szükség van. Találkozzunk a koncerteken!
Tremor_A_falakon_Belul_2008
Kiadó:
Stílus:
thrash
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.A falakon belül
2.Vörös nap
3.Nyugat lángja
4.Az idő foglyai
5.Hetedik
6.Add meg
7.Álomlátó
8.A vadon árnya
9.Vad szabadság
Írta:
viribusunitis
2009. január 24., szombat, 10:33
Facebook:
Gore Fest @ Végállomás - 2009.05.09, Szombathely
Koncertbeszámoló, butch @ 2009. május 12., kedd, 12:13
IV. Stygian Shadows fesztivál
Koncertbeszámoló, Infam @ 2008. június 30., hétfő, 14:58
Koncertek
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
Cryptoriana World Tour
január 21.,
A38 Hajó
European Pilgrimage Tour Part III.
január 22.,
A38 Hajó
Gods Of Violence Tour
január 26., 18:00,
Barba Negra
British Punk Invasion
február 2., 17:00,
Barba Negra
Downfall of Gaia, Hamferđ
február 9.,
Kvlt
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.01 seconds to render