Lépj ki az árnyékból (2009)
Az előd Booboo’s Punch már elkezdte azt, amit - a nevet, két tagot, és nyelvet változtatva - a Nova Prospect szinte a tökélyre vitt. Tudniillik az itt hallható 12 szám összhatása, a szédítő magasságban egy feszesre spannolt kötélen remekül egyensúlyozó, és viszonylag gyorsan haladó artistához hasonlít. Aki azért néha ki-kibillen, hol az egyik, hol a másik oldal felé kezd húzni a rúdja, és ahol ezeket az oldalakat elektronizált powerpopnak, illetve a még épp rádióbarátra torzított modern rocknak hívják.

Több nótának is két arca van, mert amikor már teljesen biztosra menve beletennénk őket a megfelelő stílus-skatulyába, és elégedetten hátradőlve sorolnánk a beugrott, szintén énekesnővel kiálló, ihletadó hazai és külföldi bandaneveket (de végre nem az áriázó metallista vonalról), akkor pimaszul egy „oda nem illő” elem elbizonytalanít minket, és a már fix véleményünket sutba dobva, újragondolásra késztet minket. Ez jó jel, és azt jelenti, hogy az egész munkából süt a fiatalos energia, és főként az újításra való törekvés. Hogy ez kit hogyan érint meg, és kinek hogyan jön be, az még a jövő zenéje, viszont fontos információ, hogy a csapat a BPRNR-hoz igazolt, tehát úgy tűnik, a Nova Prospect fiataljai már kiléptek az árnyékból.


A fiúk által feljátszott muzsika teljesen modern, XXI. századi, (rosszmájúan fogalmazva trendi), az elektronikus ketyerék precízen, megfelelő arányban vannak vegyítve a hagyományos rock hangszereivel, Besnyő Gabriella személyében pedig olyan énekesnővel rendelkeznek, akivel (és főleg a hangjával) egy-két „ismerkedés” után baromi könnyen lehet majd a későbbiekben beazonosítani az együttest.

Van persze egy-két túlzás is az albumon, hiszen a „Vándor vagy”-ban azt hittem, hogy az idolgyártó Megasztár valamelyik együtténeklős kórusa lett bekeverve a döntőből kiesett versenyzőkkel, az „Engedj el” számomra már túl szentimentális, a szövegek pedig sokszor veszettül himbálóznak a kissé elgondolkodtatóbb, izgalmasabb megfogalmazás és a többségben lévő sablonos, átlagpop által használt kulcsszavak között.

Pozitívum viszont még, hogy az „önstúdió” ellenére patentul, érthetően szól az anyag, és a körítés (fazon, dizájn, videoklip) is naprakész.

Összegzésképpen azt mondhatom, hogy számomra hosszútávon ez a majd’ egy óra kissé tömény, mint egy negyedkilós marcipánrúd, de ha módjával adagoljuk, akkor bármikor jóízűen fogyasztható desszertként.

A reményteljes kecskeméti tagság: Kiss József – gitár, Kiss Dániel – dob, Schautek Bálint – sampler, Besnyő Gabriella – ének, Pásztóy Balázs – basszusgitár. 
Nova_Prospect_Lepj_ki_az_arnyekbol_2009
Kiadó:
Stílus:
powerpop/modern rock
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Gemini faktor
2.Szabadon
3.Vándor vagy
4.Ébren álmodunk
5.Jég és Láng
6.A Legnagyobb
7.Senki más
8.A végső part
9.Az égre írjuk fel
10.Nagy vihar lesz...
11.Engedj el!
12.Zuhanunk
Írta:
thrashing
2009. március 8., vasárnap, 21:30
Facebook:
Turnényitány aranylemezzel - 2017.09.29. Ady Endre Művelődési Ház, Miskolc
Koncertbeszámoló, jag @ 2017. október 10., kedd, 14:14
Leander Kills, Nova Prospect - 2016.08.25. Barba Negra Track
Koncertbeszámoló, jag @ 2016. augusztus 27., szombat, 14:35
Koncertek
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
A Nordic Symphony '18
október 28.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.042 seconds to render