Carnage Junkie (2008)
"Körülszaglászott és azt mondta, frisshús-szagot érzek…”
/Charles Perrault/

A svéd acélmunkások, avagy a Paganizer mostani kritikájának több apropója is van, avagy had meséljek a furcsaságok tárlatáról (ha egyszer már a biográfiai és discográgiai adatok körét kihagyom – a lapalján láthatod a Scandinavian warmachine lemezük kritikáját és ott már leírtam, amit érdemes tudni a háromfős bagázsról). Az első, hogy a promót eredetileg butch kollégám vállalta be, de mivel én írtam az „előző” korongjukról is, így utólag átküldte nekem – igaz ő is megírhatta volna, most már én követem el, s amúgy pedig köszönöm Zoli! A furcsaságok következő lajstroma, hogy a Carnage Junkie a Scandinavian warmachine előtti nekifutás, tehát írok egy lemezről, amely már lassan egy éve kijött és azóta egy újabb is követte (mi értelme? – egy 15 éves kultikus dologról érdemes, hiszen a romantikus időzés és a hatások keresése mindig megmelengeti a szívet és a lelket), no de ez még mind semmi, ha azt nézem, hogy a promón a Paganizer helyett Paganzer-r írt a kiadó… nem hiszed el? Itt csekkold, haha. S most hogy már a 2008-as novemberi lemez minden furcsaságát megosztottam a kedves olvasóval, lássuk miből is élünk!


A hatalmas világháló torrent és blogok tarkította halmazában kering és a különböző nívósabb disztrokban rendelhető is a Carnage Junkie limitált verziója, ami plusz öt nótát tartalmaz, amelyeket különböző splitekről és kislemezekről válogattak rá, de persze mondanom se kell, a promó a 12 dalos, és nem a 17-es, haha - megint csak a kritika értelmetlensége tűnik fel, nem? A Paganizer, ahogy korábban, így most ezúttal (vagy akkoriban) sem tért le a kijelölt útról, militarista svéd halál penge, az Edge Of Sanity, Grave, Dismember és az pubokba vigyorgó cigarettát pöfékelő Asphyx alapjait nézve, tehát akinek nem derült volna ki, a Carnage Junkie alapvetően old school death metal, elenyésző thrash-es filinggel. A dalok mindegyike jól összerakott, súlyos tétel, melyben a felvezetésnek, beindulásnak és a középtempónak és a doomos cammogásnak is megvan a maga helye. A hangzás tipikus Dismember döngölés, mélyre hangolva, valahonnan a pincéből áradó hullabűzzel keserítve a pesszimista naturalizmust, amelynek elmarad a bálványimádó jellege és a materalisztikusan érzéki konkretizmusa is. Egyszerre vergődik benne az élet és a haldoklás mélyen átitatva a militarista rozsdával, mely mögött ott tanyázik a skandináv gyaloghadosztály és a véres tüzérségi üteg, melyek csak 35 perc körül kezdik meg apokaliptikus kapitulációjukat.


Semmivel se gyengébb vagy jobb, mint a fentebb már említett Scandinavian warmachine, ugyanazt a folyamot adja és szeletet egy idősíkból és szakból, amely a 80-as évek végén élte hullafoltos tavaszi virágzását…


Paganizer_Carnage_Junkie_2008
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Régi sulis svéd-acél...
Értékelés:
 
Pont
: 9.2 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Death Plain and Simple (1:23)
2.Among the Unknowing Dead (3:37)
3.Alone in the Morgue (3:25)
4.Blunt Blade Surgery (3:27)
5.Just Here Rotting (3:32)
6.Grinded And Exiled (0:50)
7.Heal Not Your Wounds (2:51)
8.Carnage Junkie (3:02)
9.Sweet Decay (4:15)
10.Mummified Alive (2:35)
11.The Rope Tightens (2:07)
12.The Cadaverous (3:38)
Írta:
haragSICK
2009. október 4., vasárnap, 12:52
Facebook:
butch 2009. október 5., hétfő, 09:47
butch
Csatlakozott:
2008. augusztus 25.
Hozzászólások: 610
Örülök, hogy odaért hozzád Zoli. Így korrektebb, ha már az előzőt is Te írtad meg. Én meg elnéztem a borító elírása miatt, figyelmetlen voltam, mikor bevállaltam. Mintha úgy emlékeznék, hogy 17 track volt amúgy a cd-n, de igazából mindegy.
Amúgy a Ribspreader persze, hogy hasonló, ugyanaz az áporodott svéd death világ, ugyanazokkal a hatásokkal, mint a PAganizernél.
tomlord 2009. október 4., vasárnap, 13:55
tomlord
Csatlakozott:
2009. október 2.
Hozzászólások: 102
nagyon jó kis csapar kicsit ripsreaderhez hasonlítanám.nagyon jól zúznak jó death metalt nyomnak.érdemes meghallgatni őket. \m/
Koncertek
METAL XMASS 2.
december 23., 19:00,
Hemo Klub
december 29.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass VIII.
december 29.,
Ti Ti Tá
Gloryhammer, Civil War, Noctis
január 8.,
Barba Negra
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.057 seconds to render