Front the Final Foes (2009)
„A sötétség meglódult, felszökött a mennyezetre, és fintorogva onnan fenyegetőzött.”
/Fjodor Szologub – Undok ördög/


Az ausztrál Ruins nevű formációra lehet nem sokan figyelnének oda és nem adta volna ki a Debemur Morti Productions, ha lényegében nem Psycroptic project lenne - gondolnánk! A Hobart-i légyegében két személyes „horda” 2004-ben alakult, Alex Pope vokál/basszus/szóló illetve a Psycroptic-ból és még jó pár helyről ismerős David Haley dobok. Élőben a szintén Psycroptic-os Joe Haley segíti ki őket gitárok terén és Kai, pedig basszuson. A Front the Final Foes a harmadik nagylemez, stílusilag a black metal berkekből jött, s oda is tart, közel 45 perces komplex súlytás.


Aki azt gondolja, valami kőkemény fekete fémet kap, az nem téved, de nem a szó darázsfészek értelmében, hiszen az old school elemek keverednek itt (gondolok elsősorban a Celtic Frost féle halmazra - tehát valami pokolbéli és ős-thrash ott lélegzik a felszín alatt) a „post”-black jellegű zenékre, mint az újabb Satyricon hempergések. Megtalálható továbbá még a Darkthrone és az egykori Emperor szikrái is. Mindehhez vegyünk hozzá vastag basszusokat, kásás, de mégis riffekbe végződő, gyorsan váltó és morajló gitárokat és komplex dobokat. Legközelebb mindenképpen a Satyricon-hoz lehetne hasonlítani, de másabb annál, másképpen rideg és másként mély. A hangzás iszonyatosan jó (annak ellenére is, hogy nem steril az összkép) és a külsőségeket sem érheti panasz. Viszont a Psycroptic sehol sem érhető tetten, nem tűnik úgy, hogy a tazmániai ördögök bármit is tennének, csak azt hallom, hogy profi zenészek olyan black metalt raktak le az asztalra, amely death metal közeli, és valahol a háttérben a lengyel Behemoth bújik meg.


Nem tökéleteset kaptunk, de a maga nemében törekvést az egyediségre, semmiképpen sem mondhatjuk ki a Runis harmadik próbálkozásáról, hogy szokványos, nagyon is kísérleti jellegű, tehát aki a Satyricon-ra vevő mondjuk a Rebel Extravaganza óta, annak könnyen betalálhat, főhatás mindenképpen a Now, Diabolical repedező síron túli táncterme…

Ruins_Front_the_Final_Foes_2009
Kiadó:
Stílus:
Kísérleti black metál halmaz gyúrma
Értékelés:
 
Pont
: 9.6 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Breath Of Void (5:30)
2.The Sum Of Your Loss (5:27)
3.Cult Rapture (4:50)
4.Annihilate (6:28)
5.Front The Final Foes (3:50)
6.Hallways Of The Always (5:35)
7.Keeping This Crown (5:26)
8.With These Winged Words (7:37)
Írta:
haragSICK
2009. október 24., szombat, 17:18
Facebook:
Ruins interjú
Interjú, haragSICK @ 2009. december 5., szombat, 19:25
Psycroptic - Ob(Servant) (2008)
Kritika, haragSICK @ 2008. november 2., vasárnap, 10:26
Psycroptic interjú
Interjú, haragSICK @ 2008. október 30., csütörtök, 21:39
Koncertek
METAL XMASS 2.
december 23., 19:00,
Hemo Klub
december 29.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass VIII.
december 29.,
Ti Ti Tá
Gloryhammer, Civil War, Noctis
január 8.,
Barba Negra
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.013 seconds to render