Turis Fratyr (2005)
Néhány barát 2001 nyarán alapította meg a német csapatot. Két évvel ezelőtt a banda rögzített egy 7 dalos demot, amin pogány viking epikus metal dalokat gyűjtöttek csokorba. Aztán két év csend a zenekar körül, majd idén kiadták bemutatkozó lemezüket Turis Fatyr címmel. A lemezt a black metal csapatairól híres Black Attack jelentette meg. 13 dal hallható rajta 58 és fél perc hosszban.

A 2003-ban kiadott demoról öt dal a lemezen is hallható, természetesen újra felvették ezeket a nótákat is. Ha valaki nem ismerné a csapatot és elindítaná lemezüket, kapásból rávágná, hogy egy skandináv csapattal állunk szemben. De, ha csak a dalcímeket megnézzük láthatjuk, hogy bizony ez egy német társaság, egyébként ez esetben nem zavaróak a német szövegek. Egy rövid intró után a Wingthors Hammer című dallal indul a korong, igazi lemezindító dalocska, akad benne minden húzós gyors rész, fejbólogatós középtempós döngölés, monumentális szinti dallamok, szóval jó kis dalocska. Az Unter Der Eiche sok-sok tempóváltásával emelkedik ki a sorból. A Widars Hallen egy hatalmas energia bomba, darálnak benne ezerrel a német fiúk. Remekül váltogatják a gyors és lassabb ütemeket, ezzel is kihangsúlyozva egyes részeket. A dalban felhangzó fuvola is nagyon jól eltalált, az egyik legerősebb szerzemény a lemezen. A Tote Heldensagen a leghosszabb dal a kiadványon, 9 perces dinamikus epikus viking metal dal ez is. A digipack változatra bonuszként felkerült a Shingo Murata című track, ami egy reggae ritmussal indul, mit mondjak elég érdekes volt elsőre, de azért ez a nóta is teljesen rendben van. A lemez hangzása teljesen korrekt mindent tisztán érthetően hallani.

A német srácok bemutatkozó lemeze, véleményem szerint bőven megállja a helyét ebben a stílusban. Változatosan, jól megírt dalokat hallhatunk a majdnem egy órás anyagon. Nem forradalmár stílusában a korong, de azért az átlag fölé emelkedik. Az itt-ott feltűnő Finntroll hasonlóság sem zavaró igazából. Aki szereti a Fintroll szerű pogány viking metal-t nyugodtan keresse a lemezt, csalódni nem fog benne.
Equilibrium_Turis_Fratyr_2005
Stílus:
Epikus pogány, viking metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Turis Fratyr
2.Wingthors Hammer
3.Unter Der Eiche
4.Der Sturm
5.Widars Hallen
6.Met
7.Heimdalls Ruf
8.Die Prophezeihung
9.Nordheim
10.Im Fackelschein
11.Tote Heldensagen
12.Wald Der Freiheit
13.Shingo Murata (Bonus Track)
Írta:
Dolmen
2005. november 20., vasárnap
Facebook:
Heidenfest - 2008. november 16., Diesel
Koncertbeszámoló, emp @ 2008. november 18., kedd, 12:01
Koncertek
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.039 seconds to render