Tales Of The Coffin Born (2010)
"Az utolsó napok rám törtek, és a létezés ostoba semmiségei - az áldozat testének egyetlen pontjára könyörtelenül hulló apró vízcseppek kínszenvedéséhez hasonlóan - már kezdtek megőrjíteni, az álom csodálatos rejtekébe menekültem előlük. Álmaimban megtaláltam azt a kevés szépséget, amit életemben hiába kerestem, és régi kertek, elvarázsolt erdők mélyén barangolhattam."
/Howard Phillips Lovecraft - A feledés fátyla/

Mikor nagy nevek állnak össze, akkor vagy nagyot néz az ember, vagy csalódik, a The Grotesquery esetében szó se lehet rossz benyomásokról, bár a műfajt evidensen nem újítják meg. Itt van nekünk énekesnek Kam Lee (Massacre, Denial Fiend, Death, Mantas), illetve a gyilkos svéd riffmester; Rogga Johansson (Paganizer, Demiurg, Bone Gnawer, Ribspreader, Deranged, Edge Of Sanity)… a koncepciót Poe a horror megteremtője és Lovecraft a későbbi kiterjesztője adja, így tehát kellő vérrel, kosszal, misztifikummal és okkult mezsgyékkel táncolnak a Pokol és a valóság tornácán. Az igazán old school logót Mark Riddick követte el (egyenes utalás benne a Necronomicon), azonban ami talán idegesítő; a nagy sötétségben egy darab képet se lehetett találni a projektről, így tehát marad nekünk a puritán és kellően régi sulis halál fém, a Bolt Thrower, és korai Gorefest nyomdokain…


Mint már említettem a műfajt nem újítják meg, azonban korrekten összerakott death metallal álltak elő, s mellesleg nem is túl sokat agyalhattak rajta, hiszen a projekt nagyon fiatalka, 2009 elején röffentek össze, a Tales Of The Coffin Born, pedig 2010. január 22.-től lesz kapható a boltokban. Lényegében a death metal régi pados összes hatása felsorolható, nem csak az említett két nagy név, de az Asphyx , Banished, Brutality, Sinister, Dismember, Malevolent Creation, Benediction, Morgoth, Monstrosity és még sokan mások… Mit érdemes írni egy ilyen anyagról? Hosszú sorokat tölthetnék meg annak elemzésével, ahogy a lassú riffek és a gyors darák érik egymást, a komplex váltásokról és a svéd acélos pengékről, melyek kellően mélyen szeletelnek-marcangolnak, de ezekről már réges-régen beszámoltam nem egy kritikámban. Önismételni nem szeretnék, így ajánlott minden olyan death metal szerelmesének, akinek mondanak a fentebbi nevek ezt-azt… a kicsit nosztalgikus valóság szinte szeplőtlen, de mégsem érzem egy teljesen 10 pontos anyagnak ezt az elátkozott 46 percet, azonban 9 pont felett simán aratnak!


The_Grotesquery_Tales_Of_The_Coffin_Born_2010
Kiadó:
Stílus:
Régi sulis halál fém, svéd acéllal megvagdosva
Értékelés:
 
Pont
: 9.6 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Coffin Birth (4:36)
2.This Morbid Child (3:47)
3.That Thing Which Lurks In Shadows (3:43)
4.Necromantic Ways (4:52)
5.The Terrible Old Man (4:13)
6.Sins Of His Father (5:04)
7.Spirits Of The Dead (3:16)
8.Nightmares Made Flesh (3:40)
9.Sepulcher Macabre (5:54)
10.Fall Of The House Of Grotesque (7:00)
Írta:
haragSICK
2009. december 24., csütörtök, 14:25
Facebook:
RatFace 2010. január 4., hétfő, 18:08
RatFace
Csatlakozott:
2008. november 3.
Hozzászólások: 8
Nagyon állat muzsika, az egyik kedvenc témám CoC rulez) és a kritika is fasza haragSICK úr!
Gratula, és üdv
--
RatFace, a csendben árnyékból figyelő.
Koncertek
METAL XMASS 2.
december 23., 19:00,
Hemo Klub
december 29.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass VIII.
december 29.,
Ti Ti Tá
Gloryhammer, Civil War, Noctis
január 8.,
Barba Negra
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.062 seconds to render