Apocalyptic (2010)
„Az apokaliptikus jóslatok beteljesülését hiába várjuk - már beteljesültek. Ahogyan egyes teológusok szerint a teremtés napjai alatt évmilliókat kell értenünk, ugyanúgy a világvége sem egyperces kataklizma, hanem századokig tartó folyamat, amit lassúsága folytán nem érzékelünk. Beleszülettünk, természetesnek vesszük, és szorgosan dolgozunk rajta tovább. Akárcsak a spiritizmus szellemei vagy a filmipar zombijai, nem is tudunk róla, hogy meghaltunk. Ha mégis élni akarunk, új életet kell kezdenünk, s az nem könnyű. Az új élet új erkölcsöt kíván, amelynek alapja a világtakarékosság elve.”

/Meszlényi Attila: A világvége illemtana/


A svéd Evocation ismerősen kell, hogy csengjen, én magam is többször foglalkoztam már velük kritika és interjú terén is, így hát kihagynám a felesleges köröket, emésszük a lemezt, ehhez ugyanis nem kevéske gyomorsav kell, hogy valóban a belekbe kerülhessen. A kiadásért a Cyclone Empire volt a felelős, a külsőségekért pedig a lengyel gyors-művészünk; Xaay, akinek egere alatt már vonaglott Nile, Behemoth és Vader borító is.

A csapat továbbra is a death metal svéd vonalas éllovasa igyekszik lenni, komplex dallamos halál fém burjánzás, de valahogy az ötletek nem sütnek olyan hatalmasat, mint amit várnánk. Ami elsőre is feltűnik, hogy a sok fogós középtempó, melynek komor dallamai alatt földbe döngöltek a tamok, most gyorsabb, kapkodósabb témákat kapunk, ami alapvetően hajaz az At The Gates munkásságára, ám nem annyira monumentálisak a dallamok, hiába vannak a nóták maguk komplexen eljátszva és pöpecül összepattintva. Élnek a technikás váltások, szépen jönnek-mennek a témák, riffek, szólók, de miután lepörgött a korong kétszer is egymásután, s felakartam idézni magamba mit is hallottam, a válasz semmi volt, nem működik az Apocalyptic, semmi igazán mérvadó világvégét, a holnap bekövetkező Poklát, sem pedig az előző lemezeken olyan jól működő burjánzásokat nem érzem. Profi munka, de inkább stílusgyakorlat, mint szív-vér album, s igazából a lefektetett zene se annyira hatalmas nagy eresztés, sok mai fiatal csapat készít hasonlót, csak őket sehol sem írják, mert kis kiadók és kis nevek bölcsője.


A csapat fanatikusai, a műfaj szerelmesei biztosan több jót látnak majd a harmadik Evocation nagylemezben, de nekem csak ennyire futotta, sorry...Evocation_Apocalyptic_2010
Kiadó:
Stílus:
Svéd vonalas death metal vágta...
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Sweet Obsession (4:23)
2.We Are Unified Insane (3:42)
3.Infamy (4:48)
4.Parasites (3:28)
5.Reunion In War (3:50)
6.Psychosis Warfare (3:19)
7.Murder In Passion (3:49)
8.It Is All Your Fault (3:28)
9.Curse On The Creature (4:14)
10.Apocalyptic (4:28)
Írta:
haragSICK
2010. október 25., hétfő, 20:48
Facebook:
haragSICK 2010. október 30., szombat, 18:40
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz viribusunitis üzenetére:

Szerintem az év egyik legjobb skandináv death lemeze. Hozom is hp-ra....Te vagy a szakértő, mármint ilyen zenei téren, mint kiderült, nálam nem talált be, hozzad, de ott is 7-est fog kapni :}
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
viribusunitis 2010. október 30., szombat, 11:49
viribusunitis
Csatlakozott:
2003. december 28.
Hozzászólások: 244
Szerintem az év egyik legjobb skandináv death lemeze. Hozom is hp-ra....
Koncertek
Coming Home Tour 2017 - Part II.
április 25.,
Barba Negra
Confessions Tour 2017
április 30.,
Kvlt
Head Job European Tour 2017
május 7.,
Dürer Kert
Lacuna Coil, Infected Rain
május 7.,
A38 Hajó
Darkened Nocturn Slaughtercult
május 13.,
Supersonic - Blue Hell
Bornholm, Nothgard
május 20.,
Dürer Kert
Nargaroth, Absu, Hate, Bloodrocuted
május 22.,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.022 seconds to render