Sign of Moloch [EP] (2010)
Nem tudom ki mennyire van tisztába a szegedi Mörbid Carnage munkásságával, de akik kedvelik az old school ízekben vergődő thrash-black dolgokat, azoknak illik ismerni. Nos, mostani kritikánk is az imént említett csapathoz kapcsolódik, hiszen a Tyrant Goatgaldrakona mellék szárnyacska, amely a Stygian Shadows-nak köszönhetően tavaly kiadta első kislemezét. A felállás Lédeczy Lambert ének és dob, illetve Grave Desecration and Necrosodomy gitárok - azt a picsa, szép művésznév, igaz?! Amúgy egy valag más csapathoz is kapcsolható, némelyik nem is pici, de ilyen komoly ön-titulus után, már nincs kedvem listázni. Szóval lássuk a kislemezt; a hangzás korrekt, a külsőségek puritánok, de tökéletesen illenek ehhez a nem túl vehemens, s megiscsak régi sulis képződményhez. Bár több helyen is black-deathnek skatulyázzák őket, én inkább maradnék a klasszikus döngölős death metalnál, némi thrash és black vívódással.


Mély, néhol sebes, máskor középtempós zakatolásokkal teli '90-es évek eleji halállal találjuk magunkat szembe, amelyhez legközelebb talána korai Incantation, Blasphemy, illetve Asphyx és Beherit áll, ezek barbár elegye ez, mély hörgéssel és háborgó lendülettel. A dalok kellően változatosak, de lényegében egy bizonyos kört és korszakot ölelnek át, nosztalgikus és némileg gore jellegű. A feszes és puritán témák ellenére akadnak részek és zárások, melyeken nagyon is érezni, hogy a cél nem a kíméletlen hadjárat volt, hanem egy fölényesen megnyert csata. Az összhatás természetesen több mint jó, bár élőben csak vendégzenészekkel tudnak fellépni.
Egyszer már sikerült elcsípnem a Mörbid Carnage-t – s remek bulit adtak, úgy gondolom ez a kicsit nehezen megjegyezhető nevű kétszemélyes halál brigáddal se lenne másként. Amit hiányoltam azok a szólók; több dalban is mintha lenne, de beleveszik a régies hangzásba, az időutazásba és az okkult teremtmények jajveszékelésébe, no meg a mély hörgés kísérte kegyetlen űtvesztőbe.
Aki vevő egy hazai (de angol nyelvű), nem demós értékkel rendelkező (sem zene, sem hangzás, sem pedig külsőségek) csapat próbálkozására, az tesztelje a szegedi horda kislemezét.


Tyrant_Goatgaldrakona_Sign_of_Moloch_EP_2010
Kiadó:
Stílus:
Régi sulis háborús halál...
Értékelés:
 
Pont
: 8.7 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.The sign of Moloch (3:44)
2.Lords of Catharsis (3:35)
3.The born of hatred (3:26)
4.Whip of Lucifer (2:55)
5.Tyrant Goatgaldrakona (6:48)
Írta:
haragSICK
2011. április 2., szombat, 18:49
Facebook:
Stygian Shadows 2011. április 4., hétfő, 18:59
Stygian Shadows
Csatlakozott:
2010. március 29.
Hozzászólások: 183
Válasz goathorn üzenetére:

Szerintem ez egy fasza anyag lett, már csak meg kéne vennem. :-) Remélem majd valamikor fognak koncertezni is.Még kapható egy ideig. Ha érdekel, írjál e-mailt ide: stygian@t-online.hu
goathorn 2011. április 4., hétfő, 12:18
goathorn
Csatlakozott:
2010. december 18.
Hozzászólások: 186
Szerintem ez egy fasza anyag lett, már csak meg kéne vennem. :-) Remélem majd valamikor fognak koncertezni is.
Koncertek
Stone Sour, Nothing More
június 25.,
Barba Negra Track
Summer Totenritual Crusade 2018
június 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Alice In Chains
július 1., 19:00,
Budapest Park
Ten Years After - 50th Anniversary
július 1.,
A38 Hajó
Billy Idol - Live! 2018 Tour
július 2.,
Budapest Park
Exodus, Savage Messiah
július 4.,
Dürer Kert
Gothoom Open Air 2018
július 5., 13:20,
Revištské Podzámčie
Soulfly
július 8.,
Dürer Kert - Kerthelyiség
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render