Stortregn
Uncreation (2011)
Érdekes szerzemény lett a svájci Stortregn formáció első nagylemeze. Elméletileg black/death metal a fő hadszíntér, amin alkotnak, én viszont nagyon sok elemet véltem felfedezni. Némelyik fedte az elképzeléseimet, némelyik nem.
A zenekar maga nem túl régi; 2005-ben látta meg a napvilágot. Maga a név jelentése durva fordításban valami olyasmit jelent, hogy "Nagy Eső" (köszönet MotherRoad-nak az észrevételért :) ).
Maga a lemez 2011-es, tehát kicsit késve érkezett meg hozzánk. A borító design igényes, eléggé sötét lett egy black/death metal zenekarhoz, mondhatnám azt is, hogy „méltó képviselője”. Mikor elkezdtem hallgatni az albumot, egy nagyon sötét, elementálisan gonosz intro fogadott a IV képében. Arra számítottam, hogy utána egy arcletépős kőkemény black témát fogok kapni, ám sajnos csalódnom kellett picit; a The Eye of Judgment névvel illetett nóta eléggé dallamos volt az intro után. Ám zeneileg nagyon ott vannak a skacok; összetett témáik vannak, komplexek a számok, nagyon egyben vannak. Sokszor mondjuk eléggé Norther-es, Dissection-ös elemeket véltem felfedezni. Nekem ugyan kicsit túl dallamosak voltak a számok, de szerencsére a címadó nóta, a The Uncreation kellőképpen elmeszaggatóra sikeredett, kellemes egyvelege lett a jó dallamoknak és a kemény riffeknek.


A zenekar maga eléggé középtempóban mozog, ritkán hallani blast beat-et. Mondjuk eléggé idegen lenne ezektől a zenei csodáktól, valóban szép számokat csináltak, éppen ezért furcsa nekem, hogy black/death metalnak kategorizálták magukat, én sokszor inkább black/thrash/heavy metal keveréknek éreztem, amiben a black a legkevésbé domináns elem.
Figyelgettem videómegosztó oldalakon a videóikat, ahhoz képest, hogy eléggé gyomorbarát zenét alkotnak ezek a svájci betyárok, nagyon sötét koncertképet próbálnak alkotni; fények alig, gyertyák világítanak, károgós/üvöltős felkonferálások. Az énekes, Romain külsőleg eléggé Jon Nödtveidt hatást kelt, bár ahogy néztem korábban hosszú hajjal ez kevésbé volt elmondható róla.


A felvétel nagyon szépen szól, igazi profi munka. A zenekari design sem rossz, bár tényleg erősebb zenét vártam ilyen külső jegyek alapján, főleg ahogy megnéztem a banda logoját.
Számomra kicsit erőtlen még a zenekar eme anyaga, ám gond egy szál se; igényes munka ez bizony, csak szerintem kell még idő, míg a Stortregn magára talál.


Stortregn_Uncreation_2011
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
black/death metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.IV
2.The Eye of Judgment
3.Without Return
4.The Uncreation
5.Road to the Land of Thule
6.Through A Path of Prevarication
7.Nocturnal
8.A Shape in the Mystical Haze
Írta:
Xhavael
2012. augusztus 21., kedd, 21:59
Facebook:
oldboy 2012. augusztus 22., szerda, 08:46
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1856
Válasz MotherRoad üzenetére:

Egyébként svájciak, a nevük meg valami olyasmit jelent, hogy "Nagy Eső".


Köszi az infót és a korrekciót, a svédet átírtam svájcira. Igaz így több mondat is értelmét veszti, de azokat majd a szerző módosítja... ;-)
MotherRoad 2012. augusztus 21., kedd, 23:00
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Egyébként svájciak, a nevük meg valami olyasmit jelent, hogy "Nagy Eső".
Koncertek
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.136 seconds to render