Voices of Obliteration (2013)

Gyémánt "Cathar" Krisztián frontember és csapata 2007 decemberében kezdte el működését Khrul, Meilinger Tamás, Hartvig Márton és Olt Ákos (Archaic) felállásssal. A zenekar bevallása szerint a legfőbb lökést Krisztián csatlakozása hozta, aki az akkoriban feloszlott Sin Of Kain után keresett új csapatot. Szóval igazából ekkor indult be a gépezet, amely koncertek és dalszerzést követően 2010-ben elkészítette az Evolution of the Beast című EP-jét. Az anyag meleg fogadtatásban részesült, melynek hatására olyan zenekarok előtt léphettek színpadra mint a Job For A Cowboy, a Belphegor és az As I Lay Dying, majd a The Black Dahlia Murder, az Origin, a Psycroptic, a Leng Tch'e és a Cannibal Corpse előtt is bizonyíthatta rátermettségét a banda. Időközben a kilépő Khrul helyét Turcsák "Turi" Bence (Limb For A Limb, Dance Like Travolta) vette át, majd Meilenger Tamást Pornói Patrik (Funebre) váltotta fel. Íme, az Evolution of the Beast:Ismertetőm tárgya viszont a Voices of Obliteration című 2012-ben elkészült nagylemez, úgyhogy gyorsan rá is térek.
Nos, az előbb hallottakhoz képest nagy változás nem történt, továbbra is a gyors, brutális death metalon van a fő hangsúly. A bejátszások itt is hatásosak, rögtön az intró egy gregorián énekkel kezd, a háttérben bakelit lemezjátszó serceg, majd blastbeattel robban be a Submersion című dal, melynél máris észlelhető, hogy a hangzás érthetőbb, nem annyira masszív, mint amit az EP-nél hallhattunk.  
Talán az ezt követő The Beast Within fő témája az, amelyik elsőre megragadt bennem, de van itt is minden: death metalos tekerés, grindos szélvész ütemek, középtempó, szaggatott, tompított riffek...szóval minden, ami egy igazán jó death metal lemezhez elengedhetetlen. A dalok, úgy követik egymást, hogy az ember csak kapkodja a fejét - nem sok pihenőt engedtet meg a hallgatóságnak az ötösfogat. Néha ugyan fellélegezni hagy egy-egy dallamosabb téma, mint például a Servant of God-ban hallható is (amelyben egyébként egy nagyon hatásos szóló is hallható), de ez nem tart sokáig, jönnek az újabb és a visszatérő pörgések.

Turcsák Bence nem kíméli a duplázót, éppen ahogy illik, de szerencsére a tamokat sem felejti el használni a breakeknél. A Pray For War című szerzeménnyél érkezik egy hosszabb középtempó, de csak egy perc erejéig, utána ismételten elszabadul a pokol. A Doubt tartogat még egy kis meglepetés némi funky-s témázgatással, de nem kell megijedni - nagyon is belefér, sőt jót tesz a dalnak, ahogy az agyszaggató témát okosan feloldják ezzel. A Speech of the Defendant kísérteties akusztikus középrészt is tartogat, csak hogy teljes legyen a zenei képlet. Végezetül megkapjuk a legendás Extreme Deformity Internal szerzeményét Kill With Hate-esen, melyhez úgy gondolom, sok mindent nem kell hozáfűzni.
Cathar öblös hörgésén és Pornói Patrik vicsorgásán túl mondanivaló is van,  ugyanis konceptlemez ez, amely egy ámukfutó szemszögéből járja körbe a vallási fanatizmus útvesztőit. Szóval bizonyos értelemben értelme van minden kiontott vérnek, minden fájdalomnak, szenvedésnek, ugyanúgy mint az égő hús szagának és az imának.

A Kill With Hate mindent elkövetett, hogy egy nemzetközileg is felvállalható anyagot tegyen le az asztalra. A promóciós körök is le lettek futva, ennek eredményeként a kanadai PRC Music vállalta a Voices of Obliteration napvilágra hozását. A megjelenés április 16-ra van datálva, addig is álljon még itt a csapat első hivatalos videoklipje, a The Beast Within.Kill_With_Hate_Voices_of_Obliteration_2013
Kiadó:
Stílus:
Death metal
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Intro
2.Submersion
3.The Beast Within
4.Servant of God
5.Epistle of Fire
6.Pray For War
7.Doubt
8.Imprisoned
9.Speech of the Defendant
10.Internal (Extreme Deformity cover)
Írta:
zeba
2013. március 17., vasárnap, 09:37
Facebook:
Maszvidál 2013. március 21., csütörtök, 10:51
Maszvidál
Csatlakozott:
2006. július 23.
Hozzászólások: 183
Amúgy jó ez a fordítás az utsó négy sorról:) Pont az én egyetlen közreműködésem a lemez szövegeihez:D
Koncertek
METAL XMASS 2.
december 23., 19:00,
Hemo Klub
december 29.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass VIII.
december 29.,
Ti Ti Tá
Gloryhammer, Civil War, Noctis
január 8.,
Barba Negra
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.024 seconds to render