Crimson Blood EP (2013)
Amikor tavalyelőtt híre jött, hogy a Dying Wish ismét aktivizálja magát nagyon örültem. Annak idején a csapat egyike volt azon kedvenceimnek, akikkel nem csak rajongói, hanem haveri kapcsolatom is volt. Ez meg is maradt azóta is.
Bár a folyamatos változások miatt végül felfüggesztették a működésüket, a köztudatból nem tűntek el, amit bizonyított a Gothica fesztiválos visszatérő fellépésük sikere is.
Az biztos, hogy sokan örültek, amikor kihozták a Lopott idők c. dalukat, amiben elsőként énekeltek magyar nyelven. Kicsit tartottam anno ettől, de kellemes csalódás volt.


Mivel időnként összefutunk, így tudtam az EP-s terveikről, meg azért a DWTV-ben is kaptunk ízelítőt a felvételekből. Most megérkezett az öt számos, online beszerezhető anyag.

Igazság szerint, ha újdonságot keresünk, akkor mindössze a címadó nóta jöhet számításba. Erről csak annyit, hogy egy jó értelemben vett Dying Wish slágerről beszélhetünk, ami szerintem inkább a korai korszakot idézi és nem a kísérletezősebb 2005-ös D.Y.I.N.G.W.I.S.H. lemez vonalát követi. Igaz, azzal is van párhuzam, tekintve, hogy azon énekelt először Dömötör Balázs. Minden olyan adottsága megvan a dalnak, ami a későbbiekben a koncertek programjának részévé teheti.Természetesen felkerült a Lopott idők is az EP-re, ami ráadásul új masztert is kapott, plusz készült egy gothic/dance remixe is. Ez nem formálta át alapvetően a nótát (meg nem is okoz akkora meglepetést a stílus, hisz a koncerteken például játszanak Depeche Mode feldolgozást is, ami innen már csak egy ugrás), de a végeredmény egész érdekes lett.Szintén ismerős lehet a koncertekről a Deep Purple Perfect Strangers-ének DW-sített változata, ami szerintem van olyan jó, mint például a Dream Theater Change of Season EP-jén hallható verzió. Sikerült kicsit a saját képükre formálniuk, s Balázs hangjával természetesen nem is hibáztak.

A régebbi dalaik közül is leporoltak egyet. A választás pedig a 2000-ben megjelent The Silent Horizon album Slave To The Night c. dalára esett. Ez szintén alap koncertnóta, a 'Wish szerzemények közül az egyik kedvencem. Nem írták át alapvetően - nem is hiszem, hogy az jót tett volna neki -, de az apróbb módosítások jót tettek a dalnak.

Remélem készül majd kézzelfogható példány is az anyagból, mert ennek is ott a helye a többi DW korong mellett.
Az EP-t INNEN tudjátok letölteni, amit ajánlok!
Élő EP bemutató december 28-án a YUK-ban a Retro Extrém metal party-n.
Dying_Wish_Crimson_Blood_EP_2013
Kiadó:
Stílus:
Melodic Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Crimson Blood
2.Lopott Idők (re-mastered version 2013)
3.Slave to the Night (new version 2013)
4.Perfect Strangers (Deep Purple cover)
5.Lopott Idők (gothic/dance remix)
Írta:
9000Sanyi
2013. december 21., szombat, 07:48
Facebook:
ZolixiusRex 2013. december 22., vasárnap, 15:21
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Nagy kedvencek, s megmaradtak embernek. (yes)
--
Dark Mother, Mother Divine!
Koncertek
The Dead Daisies, The New Roses
április 27.,
Barba Negra Track
The Dead Daisies
április 28.,
Hard Rock Cafe Budapest
America's LEAST Wanted 25
április 29., 20:00,
Barba Negra Track
Us And Them Tour 2018
május 2.,
BudapestArena
Victoria Europa 2018 - March of Blood and Iron
május 4.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Path To Glory European Tour 2018
május 8.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2018
május 12.,
Arena
Vinny Appice - Mob Rules Live
május 15., 20:00,
Backstage Pub
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render