Sincarnate
Nothing Left To Give EP (2013)
 
   2010-ben jelent meg a román Sincarnate As I Go Under című, máig egyetlen, bemutatkozó nagylemeze, amihez volt szerencsém és kellemes emlékeket hagyott bennem a furcsa borítótól kezdve a kimunkált zenéig. A 8 éve létező bandának ezen kívül egyetlen EP-je jelent meg 2008-ban és most sem kapkodták el a folytatást. Valamit azonban mégiscsak jól csinálhatnak, hogy a technikás death egyik legismertebb képviselője, a Nile is felfigyelt rájuk és színpadra lépett velük az anyakontinensen zajló turnéján. Nagylemezről most sem beszélhetünk, csak egy 4 számos produkcióról, ami teljes mértékben profi és bizony nagyon jól szól. A zenekar hiába hordozza magán a 90-es években sokat járatott death/doom jelzőt, egyszerűen frissnek és ropogósnak hangzik, köszönhetően a remek dalszerkezeteknek is. Egész jó vegyészek lehetnének, olyan ötletesen kevergetik a különböző dalokat a zsigeri death, doom és néha a black metal fő összetevőiből. Egyetlen hibája lehet a kiadványnak ez a változatosság, mert néha el tudtam volna viselni egy-egy téma alaposabb kidolgozását, amire a 4-5 perces dalok nem mindig adtak lehetőséget. A nyitó A Choice No One Should Ever Have To Make minősége és hangulata jellemző minden egyes dalra, a minőség tehát végig magas színvonalon mozog, kedvenccé viszont a címadó Nothing Left To Give vált. Ehhez a dalhoz jelent meg a zenekar első hivatalos videója is, amit meg is nézhettek. A harmadikként felcsendülő Hostage Of God billentyűi és riffjei sem hagyják hidegen a metal rajongókat, abban biztos vagyok, a záró Under The Sign Of Saturn pedig könnyed kezdése ellenére sem csap át lemezzáró nyavalygássá, inkább arcon röhögve ad néhány pofont és csigolyakoptató témát. A bánatosan lépegető doomster helyett sokkal inkább illik rájuk egy pusztító óriás képe, amely minden egyes lépésével egy falut tesz a földdel egyenlővé.
   A változatosan, néha dallamosan hörgő Marius vezette brigád méltán tarthat igényt a szélesebb ismertségre a fémhívők között és remélhetőleg nem kell újabb éveket várni egy új, teljes értékű Sincarnate lemezre sem, mert így nagyon rövid időn belül sokszor kellett visszaléptetnem a lemezt az elejére…

Sincarnate_Nothing_Left_To_Give_EP_2013
Kiadó:
Stílus:
death/doom metal
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.A Choice No One Should Ever Have To Make
2.Nothing Left To Give
3.Hostage of God
4.Under The Sign Of Saturn
Írta:
boymester
2014. január 11., szombat, 21:19
Facebook:
cannibanile grinder 2014. január 12., vasárnap, 15:37
cannibanile grinder
Csatlakozott:
2010. december 18.
Hozzászólások: 386
Nem rossz roman zenekar,de viszont a Necrovile,Malpraxis es Code Red bandak melett gyengecskek meg...erdemes azokra is odafigyelni!!!
Koncertek
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.132 seconds to render