The Gradual Immersion in Nihilism (2014)


Szerintem sokan lehetnek úgy vele, hogy a görög és a black metal jelzők együttes használatakor akaratlanul is a Rotting Christ mitikus neve sejlik fel a fejükben. Persze létezett és létezik még jó pár ismert banda az országban, de számomra sokáig az RC jelentette a görög metalt. Hozzá kell tennem személyes tapasztalatomat a hellén fémzenével: egyfajta garanciát is jelent a minőségre. Tiszteletlenség a kivételnek, de a legtöbb görög cucc, amit hallottam, jó, de legalábbis igényes.

A bemutatásra kerülő anyag egy egészen fiatal zenekar alkotása: a Human Serpent 2013-ban alakult. A két állandó tagról nem sokat tudni, I. dobol, X. meg csinálja a többit, a harmadik, név szerint L., az élő fellépéseket nyomja a basszust. Eddig egy kétszámos demót és egy hat zenekaros splitet hallhattunk tőlük, tehát a The Gradual Immersion of Nihilism az első teljes lemezük.

Az album nyolc dala bő fél órás, ebből a záró Chapel of Bones foglal nyolc percet, tehát nem kell hosszú, epikus tételeket emésztgetni a hallgatónak. Ha már szóba került egyszer a Rotting, most majd szóba kerül újra. Első hallásra azt hittem ugyanis, hogy valami Sanctus Diabolos korabeli kiadatlan felvételt hallok tőlük. Elég egyértelmű a hatás, tulajdonképpen bátran ajánlhatom a Human Serpent zenéjét bármely RC rajongónak. Általában a gyors témák dominálnak, megszakítva egy-két lassabb átvezetővel. Feszes, minimalista doblüktetésre feszítik a dallam-és riffközpontú és jó értelemben véve repetitív gitárjátékot. Elég egyszerű a hangszerelés, az alap gitár-bassz-dob-vokál és kész. Az ének sem egyszerű károgás, inkább a death metalos hörgés felé konvergál, itt is jó támpontot ad Sakis Tolis orgánuma, csak talán ez kissé szikárabb, ráspolyosabb. A hangzásra nem lehet panasz, nagyon igényes, minden hangszer tisztán és erőteljesen szólal meg, a Human Serpent semmiképpen sem a true black megszólalás követője. A dalok szövegei főleg a parazita emberi társadalom egészének értékmentességével, az ürességgel, nihillel és egyéb kellemetlen témákkal foglalkoznak, szóval azoknak sincs mitől félnie, akiket riaszt a hagyománytisztelő arcfestős-sátánozós black metal habitus. Bár a zeneanyag egésze szándékolt egyszerűségével jól illeszkedik a nihlista mondanivalóhoz, én mégis örültem volna egy-két színesítő elemnek, de ezt leszámítva semmi kivetnivalót nem találok a görögök bemutatkozásában, kíváncsian várom a folytatást egy ilyen erős első lemez után.A kiadvány megjelent sima és digipak CD-n és persze kazetta formátumban is, melyet a hazai Funeral Chants kiadó jelentetett meg, ahol az album borítójával diszített póló is beszerezhető. Szerencsére a szerkesztőségbe a szalagos hordozóból érkezett egy példány: professzionális gyári kazetta, jó minőségű borítóval. 300 példányban jelent meg, ebből az első 50 darab tokjára a banda emblémája lett felgravírozva, szóval azt a verziót nem érdemes a belső zsebben nyomorgatni. A borító és a design Mario Polzin munkája, akinek egyéb munkáit, fotóit is érdemes megtekinteni saját weboldalán. Jó hír, hogy a rövid idő alatt igen tisztességes undeground elismertséget magának tudható Human Serpent a régi szép idők hagyományait követve szűk egy év után új albummal jelentkezik: júniusban érkezik az Inhumane Minimalism című második lemez, melynek kazettaváltozatát szintén a Funeral Chant jelenteti majd meg 200 példányra limitálva. Addig is fogyasszátok egészséggel a The Gradual Immersion of Nihilism-et.Human_Serpent_The_Gradual_Immersion_in_Nihilism_2014
Kiadó:
Stílus:
Görög Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.I Am a Misanthrope (04:31)
2.Human Serpent (03:45)
3.Anti-Human Propaganda (03:09)
4.Grief (03:46)
5.The Untrodden Paths (05:08)
6.The Gradual Immersion in Nihilism
7.All Return to Nothing (03:53)
8.Chapel of Bones (08:22)
Írta:
mike666
2015. március 2., hétfő, 15:21
Facebook:
Human Serpent - Inhumane Minimalism (2015)
Kritika, mike666 @ 2015. november 19., csütörtök, 22:45
Koncertek
XI. Zorall Sörolimpia 2018
augusztus 22.,
Pelso Camping
Kaltenbach Open Air 2018
augusztus 23.,
Spital Am Semmering
XXXII. Rockfesztivál a kápolnáért
augusztus 24., 16:00,
Sitkei Kálvária Kápolna
20 Years of Desecration Europe Tour 2018
augusztus 28.,
S8 Underground Club
Pain of Salvation, Kingcrow
szeptember 5.,
A38 Hajó
Rock On! Fest 2018
szeptember 8.,
Barba Negra Track
Abbath, Baest
szeptember 10.,
A38 Hajó
Blood Offerings Over Europe 2018
szeptember 11.,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.028 seconds to render