Kyliga Dälen
Worship the Beat (2015)
Minden nap tanul valamit az ember. Én most például megtudtam, mi az a d-beat. Ha ciki, ha nem, fogalmam nem volt, hogy így nevezik a hc punk egyik alfaját, ami a nyolcvanas években alakult ki a Discharge után szabadon. Pedig néha berakok ilyen cuccokat, de a fogalom eddig kimaradt az életemből.

Ilyesmi zenét játszik a budapesti Kyliga Dälen. A hivatalosan négytagú (a fotón többen vannak, de mindegy) banda egészen friss, saját bevallásuk szerint minden különösebb cél nélkül alakultak, csak hogy elüssék valahogy az időt a módszeres önpusztítás alatt.Első anyaguk a kazettán és digitálisan megjelent Worship the Beat, melynek címe utal a műfajára. Sok elemezgetni való nincs a szalagon, a hét számos album meghallgatása dal bő tíz percet igényel az ember életéből, ez alatt dühös, pár akkordos crust-punk szerzeményeket hallhatunk, átlag egy-másfél perces játékidővel. Ami nem baj, mert ezek az egyszerű tételek igénylik a rövid terjedelmet. A riffek jók, a dalok viszonylag változatosak. A Worship the Beat illeszkedik a műfaj kereteibe, véletlenül sem haladva meg azokat, szóval itt ne keressünk progressziót. Szép dolog az egyszerűség, nekem azonban mégis a személyes kedvencem a szalagot záró Antisocietist Necro, mely két és fél percével a leghosszabb nóta az anyagon. Lassú felvezetővel indul a dal és a többi társával ellentétben itt a szokásos műfaji paneleken kívül hangulatos és jól összepakolt témák hallhatóak, köszönhetően a komplexebb megközelítésnek.A kazetta borítójában fellelhetjük a dalszövegeket. Nem nagy költemények, de illenek a zenéhez, legmókásabb közülük az egysoros The system is dead.

A borítóképen a Dissection legendás frontebere, Jon Nödtveidt látható, ez, ha jól tudom, egyfajta tisztelgés a mester előtt. Másra nem is tudok gondolni, hisz a két banda zenéje annyiban közös, hogy van benne gitár meg dob.

Nekem bejön az anyag, de nyilvánvalóan a helyén kell kezelni. Aki szereti az ilyet, az tudja, mire számítson, aki kerülte az ilyesmit, az meg ezzel sem fogja megszeretni, belekötni nagyon nem lehet és nem is akarok. A cucc a hazai Neverheard Disztrónál jelent meg kazetta formájában, kézzel számozva, festve, gyárilag sokszorosítva és kereken 61 példányra limitálva!
Kyliga_D_len_Worship_the_Beat_2015
Kiadó:
Stílus:
D-beat
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.False Elite Whores Die! (01:49)
2.Listen to Rave, D-beat or Whatever... (01:48)
3.K-Beat (00:58)
4.Total Död (00:49)
5.Misanthropic Rampage (01:11)
6.The System is Dead (01:31)
7.Antisocietist Necro (02:33)
Írta:
mike666
2015. július 24., péntek, 17:03
Facebook:
ZolixiusRex 2015. július 25., szombat, 13:07
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1721
Réteg zene, no de kit érdekel ez, ha ennek ellenére hatásos. :-) - Az Antisocietist Necro mindent visz az albumon. (yes)
--
In Grind We Trust!
Koncertek
Coming Home Tour 2017 - Part II.
április 25.,
Barba Negra
Confessions Tour 2017
április 30.,
Kvlt
Head Job European Tour 2017
május 7.,
Dürer Kert
Lacuna Coil, Infected Rain
május 7.,
A38 Hajó
Darkened Nocturn Slaughtercult
május 13.,
Supersonic - Blue Hell
Bornholm, Nothgard
május 20.,
Dürer Kert
Nargaroth, Absu, Hate, Bloodrocuted
május 22.,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.022 seconds to render