Malvm
Cvltvs Diaboli (EP) (2017)

A Malvm 2014-ben alakult. Első demójukat szintén a Neverheard jelentette meg kazettán még 2015-ben. Több tagcsere után végülis két éve nyomja a társulat a jelen formációval a fekete fémet. Ez az első EPjük.

A jól bejáratott "tikatika" klasszikus blasteléssel nyit az első dal az Ördögtől való. Van egy pillanatnyi ambient hangfolyam az elején, azán gitárakkordok, és már benne is vagyunk a duplázós dúrásban. Alig több, mint egy perc elteltével pedig galoppozik a black metal. 
Egyből szembe jön a dohos de jó megszólalás. Szokásos nagy visszhang az éneken, gyakorlatilag a nyelvet sem lehet kitalálni elsőre... A dob jó mackós, kimondottan tetszik. Az emberiség hanyatlásában folytatódik a szélvész iram, a minimál felfogás és a pontos basszusgitár alapozás. Sokszor bántok azért valamit, mert nem hoz semmi újat, na ez a kiadvány pontosan ilyen, viszont annyi a különbség, hogy ezekhez a koszladék cuccokhoz elfogultan vonzódom. Már-már fájdalmasan sablonos a gitár tremolós témahalmozása, mégis nosztalgikus élményeim támadnak (IGEN! Le merem írni).
A Méregnek mondjuk még izgalmasnak is mondanám a vonszolós megközelítését, és a fájdalmasan daloló gitárokat. Kimagaslik az anyag többi részéből. főleg a befejező részben hallható lüktető gitárriffek. Olyan, mintha elrugaszkodásra használna valaki egy gitárt... Fura, érdekes, üdvözlöm.


Szövegileg az ezredszer is lerágott csontnak számító - gyere sátán, vesszen a kereszténység - van kátrányba öntve, és itt ezen a ponton mindig elgondolkodom, hogy az ilyen szinten ultratrú zenekarok tényleg azt hiszik, hogy a sátán egyenlő partnernek tekinti az embert, és csak arra vár, hogy végre együtt mulathasson a követőivel? NEM, Isten sem tartja magát egyenrangúnak a hívőkkel, és ez így is van rendjén.
Viszont a pokolbéli hadakat partneri szintre emelni önmagunkkal - ezt mindig erős naivságnak éreztem. Vagy feltűnősködésnek, egyfajta színháznak. Ha viszont erről van szó, mi értelme az egésznek? Ezt Nergal fejlesztette tökélyre egyébként, akiről nagyon jól tudjuk, hogy a pózolás tökéletes megtestesítője...
Milán Péter mondta nekem egyszer: Aki a sátánt élteti, annak a jutalma a sátán maga....

A sok unalmas fekete halálszínű borító után ellenben üdítően hat a fehér alapon fekete szöveg és a szintén fehér kazettatest. Az EP mind a négy dalának a szövege helyet kapott a borítón, ami hasznos, mert az ultratrú effektezés nem segíti a megértését. A grafikai kivitel nincs eltúlozva, viszont hatásos, és igényesnek mondanám. Egyvalamire kellett volna figyelni. A választott betűtípusból hiányzik pár magyar karakter, azok így kiugranak a szövegből... A képi elemek között szabadkőműves jelképek, trident és egy csöcsös maca is helyet kapott, aki épp egy késsel készül valamire. És persze kígyó, koponya, csontok, halál mindenhol. A kazi mindkét oldalán ugyanazt a 22 percet hallhatjuk. 

Akik a black metalt egyszerűen szeretik, és a sátánista felhangokat is igénylik, azok itt megtalálhatják a számításukat. A Neverheardtől lehet megrendelni kazettán a Malvm bemutatkozó EPjét február 28-ától.
Ámen.


Malvm_Cvltvs_Diaboli_EP_2017
Kiadó:
Stílus:
black metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.66 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Ördögtől Való (05:21)
2.Az Emberiség Dicső Hanyatlása (03:31)
3.Méreg (07:41)
4.Halott Imák - Elfeledett Jövendölése (05:42)
Írta:
Nagaarum
2017. február 25., szombat, 14:37
Facebook:
Witchcraft / Age Of Agony - Age Of Agony vs. Witchcraft (2016)
Kritika, Nagaarum @ 2017. március 24., péntek, 18:31
Pagan Megalith - Viharjárás (2017)
Kritika, Nagaarum @ 2017. március 8., szerda, 17:26
Pagan Megalith nihilizmus... Interjú a duóval
Interjú, Nagaarum @ 2017. március 3., péntek, 15:18
Nocrul - Khorne (2016)
Kritika, Nagaarum @ 2017. február 21., kedd, 14:48
Koncertek
Desszert Feszt Mini
április 28.,
Dürer Kert - Kisterem
Confessions Tour 2017
április 30.,
Kvlt
Head Job European Tour 2017
május 7.,
Dürer Kert
Lacuna Coil, Infected Rain
május 7.,
A38 Hajó
Darkened Nocturn Slaughtercult, Niedergang, Belliciste
május 13.,
Supersonic - Blue Hell
Bornholm, Nothgard
május 20.,
Dürer Kert
Nargaroth, Absu, Hate, Bloodrocuted, Nekrodelirium
május 22.,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.013 seconds to render