Watch Out Stampede
SVTVNIC (2017)
2014 és 2015 után idén sem maradunk Watch Out Stampede lemez nélkül. Mit mondjak, az első két anyaguk nem győzött meg maradéktalanul, újraolvasva a második album ismertetőjét, azzal zártam, hogy a harmadik lemez majd eldönti, érdemes-e további figyelemre (részemről legalábbis) a brémai csapat. Most hosszabb idő telt el a két album megjelenése között, de igazság szerint nagy változást nem érzékelek. A játék neve továbbra is post-hardcore, tiszta énekkel, dallamos témákkal, amit a nyers üvöltésekkel, hörgéssel, blastbeat-ekkel, zúzdával állítanak szembe. Talán annyi változást érzek, hogy a durva vokál szélesebb palettán mozog, és mintha kidolgozottabb is lett.
A Bring Me The Horizon rajongóinak mondjuk pont bejöhet, bár véleményem szerint (igaz nem ismerem a töviről-hegyire a BMTH életművet) azt a szintet még nem ütik meg.
A külcsínnel eddig sem volt gond, a friss anyag is tetszetős digipak csomagolásban érkezett, sőt, talán a SVTVNIC kapta az eddigi legjobban tetsző grafikát. Egyszerű, letisztult. Mondjuk ennek alapján nem hiszem, hogy a gyanútlan hallgatók ilyesmi zenére számítanának.

A nyitó Sharks rögtön igazi cápaként csap le a hallgatóra, Andreas Hildebrandt üvölt, a gitárok horzsolnak, majd jön a szokásos dallamosodás. Nem árulnak zsákbamacskát, erre számíthatunk a továbbiakban is.
A Feather-ben a grindcore-os vokál kis újítás, ami jól megfér a szinte szirupos dallamokkal, amibe még egy kis ambientes billentyűs rész is jól illeszkedik. Talán ez a lemez legerősebb száma, de mindenképp a nekem legjobban tetsző.
A H.A.T.E. meg elsodor a lendületével. Egy három perces sodró áradat, amiben csak egy-egy rövid kiállás erejéig szakaad meg a lendület.
A szűk három percével a lemez legrövidebb számának birtokosa a Guacamole Takeover, ami azon kívül, hogy szinte végig tempós még azzal is kilóg a többi közül, hogy csak Andreas nyers vokalizálását lehet benne hallani, ami szerencsére eléggé változatos, így nem válik unalmassá.


A Fingers Crossed is hasonló utakon jár, de ebben már visszatérnek a jól bevált recepthez, azaz jönnek a finomabb témák is, ének fronton és a gitárok tekintetében is.
A Paper Hearts jó választás volt a klipesítésre. Vannak benne dallamok is jócskán, de a keménység sincs háttérbe szorítva. Én mondjuk nem feltétlenül ezt választottam volna első videónak.


A címadó is megérne egy megfilmesítést, gyanítom nem is marad el. Ebben is benne van mindaz, ami a WoS zenéjének a velejét adja. Mondhatni ez lehet a csapat slágere, itt még a ragadós refrén is megérkezik.

A záró Solaris visszafogottabb, inkább lassabbmeg amiatt lehet érdekes, mert ebben inkább az elszállósabb, filmzenésnek is nevezhető, amiben a dallamos ének a jellemzőbb, vagy legalábbis az jobban megmarad.

Összességében továbbra sem vagyok meggyőzve. Bár végig egyenletes a színvonal, nincsenek nagy , még mindig az egyéniséget hiányolom, meg valami olyat, ami miatt felkapom a fejem. Legyen ez valami igazán ragadós refrén, valami egyéni hangszerelési ötlet, bármi. Valami olyat, amit meghallva azt mondhatnám: “ez igen, ez a Watch Out Stampede!”. Na, ez még hiányzik. Amellett, hogy kellemes ez a bő félórás anyag, akár a háttérben szól, akár odafigyelve hallgatom, a nagy flash-sel még adósok a srácok… pedig a lehetőség bennük van szerintem.
Watch_Out_Stampede_SVTVNIC_2017
Kiadó:
Stílus:
screamo/deathcore/post-HC
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Sharks
2.Feather
3.H.A.T.E.
4.Guacamole Takeover
5.Fingers Crossed
6.Paper Hearts
7.SVTVNIC
8.The Last Walk
9.Wires
10.Solaris
Írta:
9000Sanyi
2017. május 30., kedd, 13:24
Facebook:
Koncertek
The Dead Daisies, The New Roses
április 27.,
Barba Negra Track
The Dead Daisies
április 28.,
Hard Rock Cafe Budapest
America's LEAST Wanted 25
április 29., 20:00,
Barba Negra Track
Us And Them Tour 2018
május 2.,
BudapestArena
Victoria Europa 2018 - March of Blood and Iron
május 4.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Path To Glory European Tour 2018
május 8.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2018
május 12.,
Arena
Vinny Appice - Mob Rules Live
május 15., 20:00,
Backstage Pub
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render