Devil Electric
Devil Electric (2017)
A 2015 közepén alakult ausztrál énekesős Devil Electric stílusát legjobban talán a vintage rock címkével írhatjuk le. Olyan csapatok kedvelőinek ajánlják, mint a Black Sabbath, a Graveyard, a Kadavar, a The Dead Weather, vagy a Blues Pills, hogy csak néhányat említsünk.
A banda tavaly nyáron kiadta négy számos bemutatkozó EP-jét The Gods Below címmel, amelyről a The Dove & The Serpent c. dal a lemezre is felkerült. A csapat idén aztán elérkezettnek látta az időt és augusztus 11-én megjelentette a szimplán a nevét viselő kilenc tételes albumát.
 

A bő 36 perces anyagról a Lilith volt az, ami elsőre megfogott, a lassú tempójával és különleges hangzásával. Van némi keleti feelingje, meg érzek benne csipetnyi okkult hangulatot is. 

De kezdjük az elején!
A Monologue a bevezető után erős Black Sabbath hatásokat mutat, Pierina használhatná bátrabban a hangját és akkor akár emlékezetesebbé is válhatna a dal. A lassú, visszafogott tempó miatt elég borús hangulata van a nótának. Mondjuk egy perccel rövidebben nagyobb hatást érhetne el.
A Shadowman csak két és fél perces és szinte mindent teljesít, amit a nyitó nótában hiányoltam, O’Brien kisasszony bátran kiereszti a hangját, nincs felesleges időhúzás, mégis hangulatos darab.
A Lady Velvet egy hard rockosabb tétel, amiben azért szintén érződik Iommiék hatása. Ez volt az albumot felvezető első kislemez.
A lemez felezőjeként is felfogható, két perc alatti instrumentális Monolith a hangszeresek jutalomjátéka. Pont olyan hosszú, hogy még nem válik unalmassá. Ugyanakkor nem is a hangszeres magamutogatásra van kihegyezve.
A The Dove & The Serpent a debüt EP-ről már ismerős lehet. Mintha a Led Zep blues-os dolgait egy kevésbé súlyos hangzású Sabbath-tal kevernénk.


A lemezt záró klipesített Hypnotica sem lóg ki a sorból. Ebben érzek talán legtöbb okkult ízt Ozzyék hagyományai mellett. Fura, hogy a lemez leghosszabb tételét választották ki megfilmesítésre.


Összességében kicsit talán kevesebb konkrét hatásnak jobban örülnék, de a dalok borús, nem teljesen sötét, inkább csak félhomályos hangulata (némelyik részletet akár filmzeneként is el tudnék képzelni) miatt ezen túl tudok lépni. Ezt tovább erősíti a borító is.
A zenészek nagyon érzik a hangulatot és természetesen hallhatóan nem tegnap fogtak hangszert és Pierina hangi adottságait sem tudnám kritizálni. Viszont a helyükben dolgoznék még, hogy fogósabb énektémákkal még emlékezetesebbé tegyem a dalokat. Abban biztos vagyok, hogy van még bennük potenciál és az underground státusznál többre hivatottak.

Devil_Electric_Devil_Electric_2017
Kiadó:
Stílus:
okkult/vintage rock
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Monologue (Where You Once Walked) (05:26)
2.Shadowman (02:38)
3.Lady Velvet (03:49)
4.Acidic Fire (05:07)
5.Monolith (01:44)
6.The Dove & The Serpent (05:34)
7.The Sacred Machine (03:14)
8.Lilith (02:15)
9.Hypnotica (06:26)
Írta:
9000Sanyi
2017. szeptember 1., péntek, 13:13
Facebook:
Koncertek
Stone Sour, Nothing More
június 25.,
Barba Negra Track
Summer Totenritual Crusade 2018
június 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Alice In Chains
július 1., 19:00,
Budapest Park
Ten Years After - 50th Anniversary
július 1.,
A38 Hajó
Billy Idol - Live! 2018 Tour
július 2.,
Budapest Park
Exodus, Savage Messiah
július 4.,
Dürer Kert
Gothoom Open Air 2018
július 5., 13:20,
Revištské Podzámčie
Soulfly
július 8.,
Dürer Kert - Kerthelyiség
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render