KabinLáz
Most kezdődik (2018)
A püspökladányi csapat 2013 eleje óta aktív. Ez idő alatt a friss lemezt leszámítva egy demót (Álomféreg - 2014), egy EP-t (Ébredés - 2015) és egy albumot (Végül helyreáll - 2016) készítettek. Mondhatjuk tehát, hogy tudatosan, lépésről lépésre haladt a Hajdú Tibor - dobok, Jakab Imre - gitár, Papp Norbert - ének és Sárközi Ádám - basszus felállású zenekar. Érezhető is már a tapaszalat, illetve az is, hogy a nagyjából félórás új anyagot egy, a koncerteken már jól összeszokott banda készítette.
Az is egyértelműen pozitív, hogy már szinte az első taktusokból felismerhető a banda, meg sem kell várni, hogy Papp Norbert énekes megszólaljon, pedig neki aztán eléggé egyedi és azonnal felismerhető stílusa van.


Az albumot a Béke bennem című dal és a hozzá készült, a stúdiós munkákat bemutató klip vezette fel. Ami - mondhatjuk - egyenes folytatása annak, amit eddig hallhattunk tőlük. Nekem kifejezetten tetszik a dal felépítése és a ragadós refrén. Mondhatjuk, eltalálták ezzel az ízlésemet.


Még talán ennél is emlékezetesebb azonban a Néhány lépés. Ezt érezhette a banda is, hosz klip is készült az alig három perces, velős dalhoz, amiben a stoner ízű verzék mellé Soundgarden-es szóló társul.


A 30. Szint azért is érdekes, mert Maci színesíti vokáljával, ahogy azt a Dying Wish-ben megszokhattuk. Egyébként jól sikerült dal, kicsit gyorsabb a megszokottól. A hörgés miatt kifejezetten súlyos dal lett. A lemez egyik csúcspontja számomra, jó zakatolós riffekkel.

A Tovább… visszavesz a sebességből, visszafogottsága és Norbi énekdallamai miatt érezhető benne valami kirobbanni készülő feszültség, ami kifejezetten szerethetővé teszi.
A Senkinek semmiért talán a leggrunge-osabb szerzemény az albumon. Jakab Imi gitártémái Seattle-i dolgokat idéz.
Az Engedjük el modern rockos tétel, amiben némi Black-Out hatást is felfedezni vélek, a végét talán kicsit elhúzzák.
A lemezt a címadó tétellel zárják, ami egy zajosabb, de hagyományosnak mondható KabinLáz téma, amit a remek és nem utolsósorban elgondolkodtató refrén miatt érdemes megemlíteni.

Állnak még a paneltömbök
És egyformák az emberek
Vidékre szöktek az erkölcsök
Szorít az idő, de kész leszek!


A dalokat a szövegek miatt egyébként érdemes kicsit figyelmesebben hallgatni. A lemezre jellemző a komor hangulat, amit a befelé forduló, elgondolkodtató szövegek még erősítenek is.Nem jelenthetem ki, hogy “hibátlan” anyagot tettek le a ladányi srácok, fel lehetne róni, hogy néhány helyen nehezen érthetőek a szövegek, itt-ott ismerős zenei megoldásokat csíphetünk el, vagy épp lehetne változatosabb dalokat írniuk, netán azt, hogy a rövidebb dalok talán hatásosabbak lehetnének, de az is lehet, hogy ezek csak nekem jutnak eszembe, bár igyekeztem objektívan állni a lemezhez.

A végső konklúzió az, hogy korrekt lemez a Most kezdődik és van potenciál a bandában, érdemes őket figyelemmel kísérni.
KabinLaz_Most_kezdodik_2018
Kiadó:
Stílus:
stoner-es modern rock
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.A mosoly mögött (03:50)
2.A béke bennem (04:06)
3.Néhány lépés (02:57)
4.szint (04:44)
5.Tovább... (03:30)
6.Senkinek semmiért (02:55)
7.Engedjük el! (04:13)
8.Most kezdődik (02:56)
Írta:
9000Sanyi
2018. május 18., péntek, 10:16
Facebook:
Koncertek
XI. Zorall Sörolimpia 2018
augusztus 22.,
Pelso Camping
Kaltenbach Open Air 2018
augusztus 23.,
Spital Am Semmering
XXXII. Rockfesztivál a kápolnáért
augusztus 24., 16:00,
Sitkei Kálvária Kápolna
20 Years of Desecration Europe Tour 2018
augusztus 28.,
S8 Underground Club
Pain of Salvation, Kingcrow
szeptember 5.,
A38 Hajó
Rock On! Fest 2018
szeptember 8.,
Barba Negra Track
Abbath, Baest
szeptember 10.,
A38 Hajó
Blood Offerings Over Europe 2018
szeptember 11.,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.03 seconds to render