Absolute Design (2007)
Emlékszel a Passenger zenekarra? A banda megjelentetett egy albumot 2003-ban és az énekes egy bizonyos Mr Anders Friden volt. A együttes zenéje egyfajta keveréke volt az In Flames és a Nu Metal stílusnak, na ennek a bandának is tevékeny részese volt Niclas Engelin. Négy év elteltével, Niclas Engelin visszatér új projectjével, melyet Engel névre keresztelt, de most már Anders nélkül és egy csomó nagy Svéd zenésszel: Marcus Sunesson (ex: The Crown), Mikael Hakansson (ex: Evergrey), Daniel Moilanen (ex: Lord Belial) és végül Mangan Klavborn aki egy kicsit névtelenebb társainál. A jól bevált receptet nem változtatták meg az Absolute Design esetében sem, a hallgatóknak semmi újat nem adnak a korongon hallható dalok

Absolute Design tökéletes keveréke a Gothenburg Death Metal és Metalcore (itt-ott Nu Metal) stílusoknak. A két műfaj stílusjegyei hamísítatlanul megtalálhatóak a dalokban. Igen, a hyper fülbemászó és kommersz kórusuk, a gyors hyper dallamos riffek és természetesen megtalálhatóak a tiszta vokálok is a lemezen. A csapat zenéje amerikai hatásokkal telepakolt In Flames jellegű mai modern muzsika. Ez önmagában nem lenne rossz, ha nem zenekarok tömkelege játszana hasonló muzsikát napjainkban.Az a személyes véleményem, hogy ez az album már túl későn jött ki, eladható a korongon szereplő jó muzsikusokkal, de igazából meghatározó nem lesz a lemezek áradatában.

A produceri munkákat Anders Friden és Daniel Bergstrand látták el, ez már előre vetíti, hogy a korong hangzásába belekötni nem lehet. Minden hangszer tisztán tökéletes minőségben szólal meg a lemezen. A gitártémákkal sincs gond kellően feszesek, kemények és dallamosak ahol kell. A dob is hozza ami egy ilyen lemezen minimumként elvárható. Mangan Klavborn énekessel már akadnak gondjaim, az üvöltős pöcsletépős részek még csak-csak elmennek de a tiszta ének bizony nálam sokszor monoton, hogy úgy mondjam unalmas kántálásba fullad.

Az Absolute Design mindent összevetve nem egy szörnyű album de nem is egy felejthetetlen alkotás. A fent leírt névsortól mindenképpen egy egyedibb jobb korongot reméltem. A Metalcore és In Flames rajongók biztos találnak maguknak való dalokat a 12 szerzemény között de azt gondolom hamar a cd gyűjtemény aljára kerül majd a kiadvány. Ha mégis ajánlanom kellene, akkor a fent említett stílus kedvelőinek ajánlanám és a magamfajta mindent meghallgató emberek is tehetnek vele egy próbát, de igazi remekművet ne várjatok.
Engel_Absolute_Design_2007
Kiadó:
SPV/Steamhammer Records
Stílus:
Melodikus Death Metal / Metalcore
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.In Splendour
2.Casket Closing
3.Next Closed Door
4.The Hurricane Season
5.Propaganda
6.The Paraclete
7.Scyth
8.Descend
9.Trial & Error
10.I'm the One
11.Calling Out
12.Seven Ends
Írta:
Dolmen
2007. november 16., péntek
Facebook:
Engel - Raven Kings (2014)
Kritika, emp @ 2014. december 13., szombat, 14:35
Koncertek
XI. Zorall Sörolimpia 2018
augusztus 22.,
Pelso Camping
Kaltenbach Open Air 2018
augusztus 23.,
Spital Am Semmering
XXXII. Rockfesztivál a kápolnáért
augusztus 24., 16:00,
Sitkei Kálvária Kápolna
20 Years of Desecration Europe Tour 2018
augusztus 28.,
S8 Underground Club
Pain of Salvation, Kingcrow
szeptember 5.,
A38 Hajó
Rock On! Fest 2018
szeptember 8.,
Barba Negra Track
Abbath, Baest
szeptember 10.,
A38 Hajó
Blood Offerings Over Europe 2018
szeptember 11.,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render