NGC Prod.
65 hozzászólás - 1. 2. 3. 4. oldal
Hozzászólok Hangpróba -
Hozzászólás (BBCode)::-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

Eroen 2018. június 18., hétfő, 18:01
Eroen
Csatlakozott:
2012. február 4.
Hozzászólások: 78
[quote=Algras]

Szerintem a Prometheus ugyan úgy mint az Illud egy érdekes, innovatív mű volt. Mind a kettő elég megosztóra sikeredett, bár én személy szerint a negatív véleményeket éreztem többségben. Mindkettőnek az lett az eredménye, hogy csúnyán szólva de becsicskultak, Morbid-ék is, Scott is és a következő alkotással a hőbörgő, asztalt verő tömeget akarták kiszolgálni. Csak elfelejtettek művésznek lenni közbe, akinek nem a csőcselék mondja meg mit csináljon. Meg is lett az eredménye. Persze ezt mint csak külső szemlélő gondolom így, hiszen nem tudhatjuk mi zajlott le a művész urak fejében. Lehet saját maguknak se tetszett az új irány, vagy csak egy pillanatnyi fel lángolás volt az egész.
Algras 2018. június 18., hétfő, 17:34
Algras
Csatlakozott:
2016. október 1.
Hozzászólások: 27
[quote=Eroen]

Oké, ez tényleg így van.
Igen,talán tényleg jobb lett volna ha más név alatt jön ki az Illud, bár nyilván üzleti szempontból az nem lett volna egy szerencsés húzás.
Érdekes, én annak idején az Emperor - Prometheus kapcsán éreztem azt, hogy már az is nyugodtan kijöhetett volt az Ihsahn név alatt, főleg, hogy akkor a zenét Ihsahn már teljesen egyedül írta meg. Aztán persze beláttam, hogy ez talán túlzás. :-)

Na, ez érdekesen hangzik. Úgy gondolod, hogy az Alien -Prometheus volt az innovatív alkotás, amely végre mert megpengetni filozófiai húrokat is (kis túlzással), nem csak az Alien szörnyek gyilkolásztak benne jobbra-balra?
Aztán a Covenant - milyen jó az Alien filmeknél az Emperor, Morbid Angel párhuzam, legalábbis címileg :-) - túlságosan is visszafordult az Alien szörnyek hátán Alien szörnyek jobbra-balra gyilkolászó toposzáig, illetve még rá is tett vagy három lapáttal. Az előző filmben beindított, ember teremtése +humanoid, titáni idegenek szál pedig nagyon kiábrándítóan lett lerendezve záros határidőn belül...
Nyilván, hiszen Ridley Scott meghallotta a tömegember nyavalygását, hogy miért nem voltak a Prometheus-ban a jól ismert Alien bestiák.
Illetve csak azt hallotta meg, ami igazán nem méltó egy autonóm, igazi művészhez...
Eroen 2018. június 18., hétfő, 15:35
Eroen
Csatlakozott:
2012. február 4.
Hozzászólások: 78
[quote=Algras]

Lehet kicsit félre érhetően fogalmaztam, elnézést. Természetesen attól, hogy valami kísérletező nem jelenti azt, hogy automatikusan jó is, sem fordítva. Bár én szerintem azon kevesek egyike vagyok, akinek annak idején be jött a Illud (bag) Viszont más név alatt kiadva több értelme lett volna ,szerintem. Egyébként a két utolsó Morbid Angel lemez és a két utolsó Alien film között szinte tökéletes párhuzam van, de ez már egy másik téma.
Algras 2018. június 18., hétfő, 10:50
Algras
Csatlakozott:
2016. október 1.
Hozzászólások: 27
[quote=Eroen]


Na igen, nyilván rengeteg a zene, amit lehet, vagy "meg kell" hallgatni, de pont ezért nem hiszem, hogy olykor ne csúsznának bibik egy adott zene pontosabb megítélésébe, főleg ha csak felületes hallgatásról (időhiány, megfelelő kedv, stb. miatt) van szó. Ez természetes dolog és teljesen érthető.

Szerintem ez úgy van, hogy a komfortzónából való vagy nem való kilépéskérdése nem úgy tevődik fel, hogy az előbbi a feltétlen mindig pozitív, az utóbbi pedig a mindig negatív.
Attól függ, hogy egy adott zene a megszületésekor mit vállal, mit akar, mi áll jól neki.
Ki lépett például a Morbid Angel a komfortzónájából az Illud Divinum Insanus albumával? Igen.
Jól tette ezt? Hát, erről megoszlanak a vélemények, de inkább nem kellett volna... :-)
Aztán a Kingdoms Disdained anyagaggal visszatalált a "standard" death metalhoz, de oly annyira, hogy itt megint csak a ló másik oldala lett megtalálva.
Ellenben egy Devin Townsend azt csinál meg az albumain, amit csak akar, és többnyire mindig kajálják. Ám ő már a kezdetektől így szivárgott be a köztudatba. Nála az eklektika olyan kötelező elem, mint az AC/DC-nél a kiszámíthatóság.
Melyik a jobb? Ízlés és hangulatfüggő.

Egyébként kissé tényleg érdekes, hogy Ihsahn még mindig azt mondja a zenéjére, hogy "black metal", persze valószínűleg ezt csak olyan provokatív, vagy vicces, jól hangzó megjegyzésnek szánja.
Ha a black metal az abszolút öntörvényűséget jelenti, és azt, hogy "nincsenek szabályok", akkor mit keres a címkében ez a két szó; mármint a "black" és a "metal"? :-)
Eroen 2018. június 17., vasárnap, 19:31
Eroen
Csatlakozott:
2012. február 4.
Hozzászólások: 78
Pár gondolat még ehhez az újító nem újító témához: Pont itt a forgácson van egy interjú Ihsahn-nal, amiben azt fejti ki, hogy minden ember más és más, lehet valaki 30 évig játssza ugyanazt de ő úgy tudja őszintén kifejezni magát, akkor igazából nincs is azzal semmi baj. Ennek valamilyen szinten igazat is tudok adni, mégis ha pl a HP pontozóit vesszük alapul, akik valószínűleg abban a két hétben nem csak a "kötelező" lemezeket hallgatják meg, hanem közbe keresnek kutatnak és még ott vannak a régi kedvenceik is. Magyarul rengeteg zenét hallgatnak, ezért nem meglepő ha egy szokványosabb, egy adott zsáner komfort zónájából nem kilépő zenekarnál, szőrösebb szívűek, mivel rengeteg hasonlót, vagy épp ugyanolyat hallottak már. Viszont ha egy lemez nem csak sablonokból építkezik és meg van benne az a bizonyos "plusz" érzés, akkor megkapja az elismerést, persze ez nagyrészt a pontozótót függ, hogy mennyire működik nála a lemez.

Egyébként tudom ,hogy sokszor, sok féleképpen el lett már mondva de ezért király a forgács és maga a HP. Nem, hogy bárki ajánlhat, pontozhat de még maga az alkotó is fűzhet kommentet a saját művéhez. Már ha tudomást szerez róla, hogy bekerült.
Nagaarum 2018. június 17., vasárnap, 18:19
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2339
Válasz Algras üzenetére:Ja-ja, vágom. Lehet, hogy félreérthető voltam, nem a Fémforgácsos értékelőkre gondoltam, hanem általánosságban fogalmaztam meg, vagyis magamra is értettem azt, hogy számomra mi ronthat vagy javíthat az összképen, ha egy zenét hallgatok.


Ja, okés! (b)
--
>>> NGC Prod kiadó Bandcamp<<<
Algras 2018. június 17., vasárnap, 18:03
Algras
Csatlakozott:
2016. október 1.
Hozzászólások: 27
Válasz Nagaarum üzenetére:


A black metal a Fémforgácson egyáltalán nem antipatikus, sőt! Nagyon is népszerű! ;-)


Ja-ja, vágom. Lehet, hogy félreérthető voltam, nem a Fémforgácsos értékelőkre gondoltam, hanem általánosságban fogalmaztam meg, vagyis magamra is értettem azt, hogy számomra mi ronthat vagy javíthat az összképen, ha egy zenét hallgatok.
Nagaarum 2018. június 17., vasárnap, 17:50
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2339
Válasz Algras üzenetére:

Bár a nyilvánvalóan antipatikus zene kapcsán ez csak ront az összképen, de ez az eset szerencsére elég ritka...

A black metal a Fémforgácson egyáltalán nem antipatikus, sőt! Nagyon is népszerű! ;-)
--
>>> NGC Prod kiadó Bandcamp<<<
Algras 2018. június 17., vasárnap, 17:21
Algras
Csatlakozott:
2016. október 1.
Hozzászólások: 27
Válasz farrrkas üzenetére:


Kösz szépen ezt a hozzászólást!
Akkor már volt értelme a litániámnak. :-)
Persze, nem is a "bizonyítványt" próbáltam magyarázni; a zenének tényleg önmagáért kell beszélnie, csak a nyilvánvaló tévedések, nem igaz dolgok természetes, hogy zavarják a zenéje kapcsán az "alkotót".
Egyébként nekem is nagyon fontos egy zene esetében, hogy maga a megteremtője mit gondol róla, egyáltalán hogyan viszonyul hozzá, és valóban, ezáltal a hallgató hozzáállása tényleg módosulhat akár pozitív irányba is.
Bár a nyilvánvalóan antipatikus zene kapcsán ez csak ront az összképen, de ez az eset szerencsére elég ritka...Számomra mindig érdekes megtudni, hogy maga a szerző hogyan tekint a művére. Természetesen egy lemez, ahogyan kikerült a publikum elé, saját életét éli, a hallgató saját szubjektív szűrőjén azt lát benne, amit akar és amit tud, ez nem is kérdés. Ami sokkal izgalmasabb, az az, ahogy az alkotó önkéntelenül is képes befolyásolni a zenehallgatást megfogalmazott hozzáállásával.

Ha elszór néhány jelzőbólyát, ahogy itt történt, az ember tudatosabban figyeli majd, milyen sikerrel teremtettek meg a kitűzött célok (pl. az árnyékos oldal teljes, elementáris kifejezése). Ez kétélű lehet, mert vagy jobban rásegít megtalálni azt a vágányt, amelyen haladva könnyebben nyílik meg a lemez, vagy egyéni elvárások elé állítja a zenehallgatót, bármit is jelentsen ez, és könnyebben csalódik.

A zenének persze magáért kell beszélnie mindenféle kommentár nélkül, de a tágabb kontextus akár arra is képes lehet, hogy megváltoztassa ugyanazon hangok által keltett hatást. Vannak, akiket hidegen hagy, sőt, egyenesen zavar ez a kontextus, engem azonban foglalkoztat a dolog. Nem egyszer kerültek dolgok más megvilágításba ezáltal. Természetesen, volt, hogy a lemez megitélésének javára, máskor annak rovására.

Ez csak egy gondolat, amelyet meg szerettem volna osztani.

farrrkas 2018. június 17., vasárnap, 16:13
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 390
Válasz Algras üzenetére:

Ellenben közös pont például a kontrolált káosz, mint alkalmazott zenei eszköz; mind a két helyen meg található. Azonban nem hiszem, hogy ez másolás lenne, mivel az a helyzet, ha a zenéddel a Lét, a Mindenség árnyékos aspektusát akarod minél teljesebben, elementárisabban kifejezni, akkor ezen eljárásmód nem kerülhető ki, és ostobaság is lenne kikerülni. Maga a megközelítési mód és a téma követeli ezt meg.


Számomra mindig érdekes megtudni, hogy maga a szerző hogyan tekint a művére. Természetesen egy lemez, ahogyan kikerült a publikum elé, saját életét éli, a hallgató saját szubjektív szűrőjén azt lát benne, amit akar és amit tud, ez nem is kérdés. Ami sokkal izgalmasabb, az az, ahogy az alkotó önkéntelenül is képes befolyásolni a zenehallgatást megfogalmazott hozzáállásával.

Ha elszór néhány jelzőbólyát, ahogy itt történt, az ember tudatosabban figyeli majd, milyen sikerrel teremtettek meg a kitűzött célok (pl. az árnyékos oldal teljes, elementáris kifejezése). Ez kétélű lehet, mert vagy jobban rásegít megtalálni azt a vágányt, amelyen haladva könnyebben nyílik meg a lemez, vagy egyéni elvárások elé állítja a zenehallgatót, bármit is jelentsen ez, és könnyebben csalódik.

A zenének persze magáért kell beszélnie mindenféle kommentár nélkül, de a tágabb kontextus akár arra is képes lehet, hogy megváltoztassa ugyanazon hangok által keltett hatást. Vannak, akiket hidegen hagy, sőt, egyenesen zavar ez a kontextus, engem azonban foglalkoztat a dolog. Nem egyszer kerültek dolgok más megvilágításba ezáltal. Természetesen, volt, hogy a lemez megitélésének javára, máskor annak rovására.

Ez csak egy gondolat, amelyet meg szerettem volna osztani.
Algras 2018. június 17., vasárnap, 14:05
Algras
Csatlakozott:
2016. október 1.
Hozzászólások: 27
Köszönöm a már meglévő és még leendő kommenteket az Aornos - The Great Scorn kapcsán!

Mindenesetre tanulságos, de a megoszló vélemények eléggé ellentmondanak a "standard" (a "dallamos" jelző külön talány számomra, akkor egy Mystic Circle, Mörk Gryning zenéjére mit mondunk? :-) )típusnak, amit jó magam elégé téves megállapításnak tartok.

Egyébként szándékosan nem volt célom ezzel a zenével a mindenáron való újítás, bármit is jelentsen ez utóbbi.
A tiszta black metalban már eljátszottak mindent, amit érdemes, a fúziókat pedig én nem tartom akkora nagy dobásnak.
A görcsös újítás kényszerével szemben szerintem sokkal fontosabb, hogy egy zenét valóban sokszor és szívesen lehessen hallgatni (szemben rengeteg eredetinek titulált, kísérleti muzsikával), jól megírt dalok szerepeljenek rajta, kerülje az öncélúságot (zajból már ép elég van), de persze a másolás, puszta reprodukció, lopás se legyen, s természetesen mindezek mellet nagyon fontos a saját hang is, a felismerhetőség.
Legalábbis e szempontok voltak a céljaim, ám az már nyilván szubjektív, hogy ki hogyan ítéli meg ezek sikerességét...

A "magyar Emperor" titulus nagyon megtisztelő számomra, de úgy gondolom ezt nem kell túl lihegni.
Szerintem az Aornos összességében mordabb, durvább, még sötétebb, s olykor itt pszicho, őrült dallamok is felütik a fejüket, amik az Emperor-nál nem szempontok.
A dallamvezetésem is különbözik szándékosan, bár a témáim nyilvánvalóan valaha Emperor ihletésűek (is) voltak, s e hatás érződhet is a  zenén.
Ellenben közös pont például a kontrolált káosz, mint alkalmazott zenei eszköz; mind a két helyen meg található. Azonban nem hiszem, hogy ez másolás lenne, mivel az a helyzet, ha a zenéddel a Lét, a Mindenség árnyékos aspektusát akarod minél teljesebben, elementárisabban kifejezni, akkor ezen eljárásmód nem kerülhető ki, és ostobaság is lenne kikerülni. Maga a megközelítési mód és a téma követeli ezt meg.

McFrost 77! Köszönöm, írok majd emailt!
Zoolixius 2018. június 17., vasárnap, 06:51
Zoolixius
Csatlakozott:
2018. április 23.
Hozzászólások: 56
Oké, nincs több kérdésem.Érdemes pár percet szánni erre a videóra.
boymester 2018. június 16., szombat, 21:59
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3477
Válasz Hónaljmankós F... üzenetére:

Még a legjobb riffeknél leragadva. Nálam ez a nyerő, az elején. Azért mert mikor meghallottam anno, mindjárt a hallójáratomba ragadt. Persze van rengeteg jó kis riff minden stílusban, de nekem ez jutott elsőnek eszembe. Az elején bedobják és már soha nem tér vissza a számon belül. Mint a Mercyful Fate korai lemezein.


Mindig meglepsz, azt hittem ezt is csak én hallgatom:)
--
Youtube csatorna
Hónaljmankós F... 2018. június 16., szombat, 17:11
Hónaljmankós F...
Csatlakozott:
2018. január 22.
Hozzászólások: 89
Ami ebben a számban megy 2:05-től a szólóval együtt az zseniális. Jól mondták egy páran, hogy a legjobb riff közlését nem lehet abbahagyni. De befejeztem én is. Weide baszod jó kis témát dobtál fel.

Hónaljmankós F... 2018. június 16., szombat, 16:59
Hónaljmankós F...
Csatlakozott:
2018. január 22.
Hozzászólások: 89
Még a legjobb riffeknél leragadva. Nálam ez a nyerő, az elején. Azért mert mikor meghallottam anno, mindjárt a hallójáratomba ragadt. Persze van rengeteg jó kis riff minden stílusban, de nekem ez jutott elsőnek eszembe. Az elején bedobják és már soha nem tér vissza a számon belül. Mint a Mercyful Fate korai lemezein.

McFrost1977 2018. június 15., péntek, 22:03
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1350
Válasz nascence üzenetére:

Itt az új Sear Bliss, toljátok inkább ezt!(yes)
--
És ha eljössz, világvége, itt találsz majd engem,
nyárfák közt a szélben zúg, csak zúg a lelkem.
nascence 2018. június 15., péntek, 21:45
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 879
Itt az új Sear Bliss, toljátok inkább ezt!


nascence 2018. június 15., péntek, 12:27
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 879
Frucsa és beteg klippekben a Primus és a Rammstein (Till Lindemann) a nagy királyok...meg ök legalább valami történet félét is gyúrnak a klippbe.

Ebben Les Claypool annyira undorító...Ez pedig szerintem az utóbbi idök legjobb klippje:


Eroen 2018. június 15., péntek, 09:01
Eroen
Csatlakozott:
2012. február 4.
Hozzászólások: 78
Okilly az zseniális, úgy ahogy van (hrhr)


Weide 2018. június 15., péntek, 08:35
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 868
Ez meg... (hrhr) (hrhr)

--
"Ha már nincs benne 3 mp alatt 4 riff oda-vissza, nem is jó?" - McFrost
65 hozzászólás - 1. 2. 3. 4. oldal
_KONCERTEK_
Cloud Factories European Summer 2018
június 21.,
Dürer Kert
Stone Sour
június 25.,
Barba Negra Track
Summer Totenritual Crusade 2018
június 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Alice In Chains
július 1., 19:00,
Budapest Park
Ten Years After - 50th Anniversary
július 1.,
A38 Hajó
Billy Idol - Live! 2018 Tour
július 2.,
Budapest Park
Exodus, Savage Messiah
július 4.,
Dürer Kert
Gothoom Open Air 2018
július 5., 13:20,
Revištské Podzámčie
Soulfly
július 8.,
Dürer Kert - Kerthelyiség
Skeletonwitch, Archaic
július 9.,
Robot
Rockmaraton 2018
július 10.,
Szalki-sziget
Masters of Rock 2018
július 12., 12:00,
Masters Of Rock
Lich King, Seax, Ravage
július 18.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Ken Hensley, Cry Free
július 21.,
Duna-part, József Attila sétány
What Happens Next Tour 2018
július 23.,
Barba Negra Track
Judas Priest
július 24.,
BudapestArena
FEZEN Fesztivál 2018
július 25.,
MÁV Pálya
július 28.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Rockstadt Extreme Fest 2018
augusztus 2.,
Rockstadt Extreme Fest
23. Brutal Assault
augusztus 8.,
Josefov Erőd
Purci Dance Party Vol. II.
augusztus 12.,
Dürer Kert - Room 041
Dark Bombastic Evening 2018
augusztus 15., 16:00,
Gyulafehérvári vár
Inner Awakening Festival X.
augusztus 17.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
DeathCrew fesztivál 2018
augusztus 17.,
Fedeles Lovarda
Sons of Apollo
augusztus 19.,
Barba Negra Track
Kaltenbach Open Air 2018
augusztus 23.,
Spital Am Semmering
20 Years of Desecration Europe Tour 2018
augusztus 28.,
S8 Underground Club
Pain of Salvation, Kingcrow
szeptember 5.,
A38 Hajó
European Tour 2018 - Part II
szeptember 6.,
Dürer Kert
Rock On! Fest 2018
szeptember 8.,
Barba Negra Track
_TOVABBA_
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.151 seconds to render