NGC Prod.
Cross Borns
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1997
Származás:
Magyarország
Tatabánya
Aktuális felállás:
Racs Attila (Dagatt)
dob
Patvaros Mária
ének
Somlói Ferenc
gitár, ének
Szrogh Attila
gitár
Nagy Viktor
basszus
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Cross Borns
Cross Borns
Rögzítette:
Skinner\
2007. február 18., vasárnap, 20:18
Utolsó módosítás:
thomas lord
2016. január 26., kedd, 14:40
Szerkesztés:
szerkesztes
Cross Borns
A Cross Borns zenekar 1997-ben alakult. Szinte elképzelni is alig lehet, hogy milyen gyorsan repül az idő, hiszen a zenekar alapítói közül már csak ketten játszanak a csapatban, ugyanakkor a csapat alapításakor kitűzött célok ma is ugyan olyan erős mozgató rugói a zenekarnak, mint anno. Hogy melyek ezek? Feltétlenül igényes és intelligens zenét játszani.

A Cross Borns zenei hatásai olyan nagyszerű csapatok munkásságán alapul, akik már több évtizede meghatározói ennek a zenei műfajnak. Ugyanakkor az is a célkitűzések sorába tartozik, hogy egyedi, hogy azonnal felismerhető legyen a csapat zenéje. Elmondható, hogy az óriási kórusokkal, filmzenei, szimfonikus megoldásokkal operáló rockzene azonnal felismerhetővé teszi ezt a zenekart. Amennyiben pedig a szövegvilágot vesszük górcső alá, akkor ott is fontos, megemlítésre méltó különbségek tapasztalhatók a megszokotthoz képest.

A Cross Borns zenekar egyfajta misztikus, fantasy alapú szövegekbe rejti a mondanivalóját, szóljanak azok akár jelenlegi kérdésekről, problémákról. Jellemző rájuk, hogy egy-egy album témáját adó történetbe komolyan beleássák magukat, mind historikus, mind zenei szempontból. A Cross Borns munkásságánál szervesen összefügg a zene, a szöveg és a design. Minden egyes megnyilatkozás alkalmával, legyen az új album vagy koncert, a zenekar egyre magasabbra emeli a maga elé állított mércét, így állandó motiváció rejlik a zenekar munkájában.

Az eltelt évek alatt a csapat körül nagyon komoly, fanatikus hallgató tábor, barátok köre, a Cross Borns Szövetsége alakult ki. Elismerően szólnak a munkájukról, akár Mexikóban, akár Japánban, akár Európa nagy országaiban.

Olyan zenekarokkal koncerteztek már együtt, mint a Skyclad, Tierra Santa, Vanishing Point, Sonata Arctika, Gamma Ray, Rage, Helloween, Skyforger, vagy akár hazánkból az Ossián, Pokolgép, Kalapács, Nevergreen, P. Boksz, stb.

Hét album és két mini album követi nyomon ezt a 10 évet a csapat történetében. Ezek sorrendben a következők: The Book Of Lost Tales, In Time Of War Ep., Legend Of The Four Rings, Tales Of a Winter Night, Kalandozás Középföldén Metal Opera, Átok és Eskü Ep., Álomföld / Dreamland, Orion az Ember alkonya, A Torony/The Tower

A Cross Borns csapata állandó mozgásban van. Műhelyükben (O.N.E.R.I.N.G. stúdió) mindig készül valami meglepetés, és az sem ritka, hogy évekre előre tudják a pontos menetrendet a csapat életében. A Cross Borns felállása a 2006 - 2007 évben a következő: Patvaros Mária ének/vokál, Somlói Ferenc ének/gitár, Szrogh Attila gitár/vokál, Jankó Gergő billentyűs hangszerek/nagyzenekari hangszerelés, Nagy Viktor basszus gitár, Racs Attila dobok.

(A Kalandozás Középföldén Metal Opera megérte azt, hogy az egyetlen olyan zenei feldolgozása Tolkien örökérvényű remekművének, amely hivatalosan is elismerésre került. Hazánkban az Arcok Álruhában színjátszó csoport színpadra is vitte a Cross Borns művét.
thomas lord 2015. szeptember 28., hétfő, 18:00
thomas lord
Csatlakozott:
2009. november 5.
Hozzászólások: 10865
6 év után új albummal jelentekezik nem sokára a csapat.Az album címe:A Londoni Rém.Jövőre fog megjelenni.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.07 seconds to render