NGC Prod.
Temple Of The Dog
Státusz:
Inaktív
Alakulás:
1990
Származás:
Amerikai Egyesült Államok (USA)
Seattle
Aktuális felállás:
Jeff Ament
gitár
Matt Cameron
dobok
Chris Cornell
ének
Stone Gossard
gitár
Mike McCready
basszusgitár
Eddie Vedder
ének
Aktuális kiadó:
nincs
További infó:
További képek:
Temple Of The Dog
Temple Of The Dog
Rögzítette:
Zombee
2008. július 25., péntek, 09:08
Utolsó módosítás:
bahon
2013. július 19., péntek, 22:30
Szerkesztés:
szerkesztes
Temple Of The Dog
A Temple of the Dog a hasonló nevű grunge-szupercsapat egyetlen megjelent albuma. A project két híres Seattle-i banda ( Soundgarden, Pearl Jam) "tribute"-jellegű együttműködésének az eredménye.
Az album 1991. 04. 16.-án jelent meg, az A&M kiadó gondozásában.
A zenekart Chris Cornell (a Soundgarden énekese) alapította, miután Andrew Wood, a Mother Love Bone frontembere, Cornell egykori szobatársa és közeli barátja drogtúladagolás következtében életét vesztette. Cornell az ő emlékére írta a "Say Hello 2 Heaven" és a "Reach Down" című dalokat. Cornell felkereste Stone Gossard-ot -Wood zenekarának egyik tagját, a két évvel később debütáló Pearl Jam alapítóját- azzal a céllal, hogy a két említett dalt hangszereljék, illetve kislemez formájában kiadják. Hozzájuk csatlakozott Jeff Ament (szintén Wood bandájából), Mike McCready későbbi Pearl Jam-gitáros, illetve Matt Cameron, a Soundgarden dobosa, aki a Garden feloszlása után szintén csatlakozott a Pearl Jam-hez. Cornell Eddie Vedder-el (Pearl Jam) vállvetve vokálozott a később nagylemezzé érett albumon.
A zenekar legnagyobb slágere a "Hunger Strike", amely az "X-generáció" első igazi Himnusza lett, megalapozva a nem sokkal később debütáló Pearl Jam sikerét.
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render