NGC Prod.
Patriots Rock Band
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2008
Származás:
Magyarország
Budapest
Szövegvilág:
Az élet gondjairól, dolgairól szólnak a szövegeink.....
Aktuális felállás:
Kelemen "Keli" József
gitár-ének
Csicsák "Csicsu" Gábor
gitár
Tóth "Bobby" Ervin
basszusgitár
Glancz "Papa" István
dobok
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Patriots Rock Band
Patriots Rock Band
Patriots Rock Band
Patriots Rock Band
Patriots Rock Band
Rögzítette:
Bobbyking75
2009. október 20., kedd, 08:51
Utolsó módosítás:
Bobbyking75
2011. május 24., kedd, 07:36
Szerkesztés:
szerkesztes
Patriots Rock Band
Itt a tél, mit csináljon az ember…? Más nem lévén, egy vendéglátó ipari egységben ül és beszélget. Beszélget arról, hogy milyen volt zenekarban játszani, koncertezni, bulizni. Közben az értelem egyenes arányban fogy a sörrel, melynek következtében hirtelen egy isteni szikra pattan ki egy fejből: Csináljunk zenekart….!

A Patriots Rock Band története így kezdődött 2008 februárjában, amikor a dobos Glancz István és a basszeros Tóth Ervin között az előbbi történet lezajlott. Mindketten rendelkeztek már zenei múlttal, egyikük ezért, másikuk azért (hogy miért, azt már az évek homálya fedi) hagyta abba kisebb-nagyobb időre a zenélést. De a „forever rock & roll” érzést nem lehet kiirtani abból, aki egyszer beleszagolt. Azt tudjuk, hogy egy zenekar nem zenekar két taggal (kivéve, ha electro-pop) ezért Ervin fűzni kezdte gyerekkori barátját, Kelemen Józsefet (ének, gitár) hogy „ugyan már, gyere el egy kicsit bohóckodni, majd lesz belőle valami”. A rábeszélés kb. 1-2 hónap múlva elérte célját, megtörtént az első próba. Ez főleg beszélgetésből, tervezgetésből állt, melynek során kialakult a zenekar koncepciója, hogy lesz ami lesz, de csakis magyar nyelven megszólaló, saját szerzeményeket fognak előadni. A névválasztás is ezt tükrözi,lévén PATRIOTS (hazafiak) férfiak mindannyian, viszont Ervin szavaival élve: nothing politika.

A kezdetekben nagyszerű és egyszerű volt a hármas felállás, a régebben megírt számokat játszották, (mivel Keli és Ervin már játszott évekkel korábban együtt egy „Why Not?” nevű formációban) azonban az évek alatt mindenki fejlődik, (már aki gyakorol) ezért kevés lett a klasszikus hármas, kellett még egy gitáros. Ekkor Kelinek eszébe jutott egy szintén gyerekkori, Ervinnel közös barát, a „meg nem értett gitáros”, Csicsák Gábor. A zenekarnak nagyon jót tett Gabi érkezése, új színt, lendületet vitt a játékukba, főleg úgy, hogy Gabinak mániája az improvizatív szólójáték. Teljesen, vagy majdnem teljesen szabad kezet kapott a számok rá eső részének kidolgozásában, így kialakult a jelenlegi hangzás, ami egyszerre dögös, de magában hordozza a kifinomult dallamokat is. Nagyjából fél év közös gyakorlás után adták az első koncertet, amire a néhány barátjukon és az általuk elcipelt egy-két hölgyön kívül nem sokan voltak kíváncsiak, de ebbe a társaságban több konzit végzett zenész is volt, akik a koncert végén csak annyit mondtak a zenekarnak: Így kell a rockot játszani! Persze ebben biztos volt nem kis elfogultság is, de mégis kezdő lökés volt a bandának a felé, hogy elhatározzák: csináljuk komolyan a dolgot, nem akarunk garázs és kocsmazenekar lenni. A Patriots azóta sok koncerten van túl, a zenéjük tetszik az embereknek, szinte mindig visszahívják őket a korábbi helyszínekre muzsikálni. 2009 őszén egy országos tehetségkutató fesztiválon közönségdíjat nyertek, ami szintén megerősítette őket abban a hitükben, hogy érdemes a magyar rockot csinálni. A banda 2009 nyarának végén elkészített egy 4 számot tartalmazó demót „Elveszett remények…” címmel amit több zenei honlapról is szabadon le lehet tölteni. A 2010-es évben Pakson a XIII. Országos Pop-rock-jazz tehetségkutató fesztiválról elhozták a Legjobb dal, és a legjobb gitáros kategóriákban az első helyet, valamint fellépési lehetőséget kaptak egy 2011-ben Balatonbogláron megrendezésre kerülő rockfesztiválon. 2010 év elején elkészítették második demójukat „Zuhanás” címmel, ennek rögzítésénél a méltatlanul háttérbe szorult rockgitáros, Vilmányi Gábor bábáskodott.
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.042 seconds to render