NGC Prod.
Skillet
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1996
Származás:
Amerikai Egyesült Államok (USA)
Memphis
Szövegvilág:
rock, rock/metál, alternatív, hard rock, indusztriális zene, nu metal, szimfónikus rock
Aktuális felállás:
John Cooper
frontember, basszusgitáros (alapító tag 1996)
Korey Cooper
gitár, zongora, háttér vokál (1999-től)
Jen Ledger
dob, vokál (2008-tól)
Seth Morrison
gitár (2011-től)
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Skillet
Skillet
Skillet
Rögzítette:
Tethys
2014. február 3., hétfő, 02:45
Utolsó módosítás:
Tethys
2014. február 3., hétfő, 10:25
Szerkesztés:
szerkesztes
Skillet
A Skillet nevű zenekart 1996-ban alapította John Cooper (akkor még a Seraph nevű banda tagja) és Ken Steorts (Urgent cry). A két zenekar először együtt turnézott, amihez 4-4 dallal járultak hozzá, majd miután a két zenekar feloszlott, döntöttek úgy, hogy közösen megalapítják a Skilletet. A zenekar neve "serpenyőt" jelent, tekintve, hogy a két alapító tag stílusa eltérő volt, ám ők mégis "összedobták", mint amikor az ember a serpenyőbe pakol bele minden jót és várja, hogy mi sül ki belőle.
Trey McClurkin ideiglenesen csatlakozott a bandához, mint dobos és alig egy hónappal a Skillet megalakulása után felkérést kaptak a ForeFronts Records-tól.
1996 végén kiadták első albumukat, mely a Skillet nevet kapta és nagy sikert aratott. Bejárták az egész országot, közben további dalokat írtak, így '97-ben elkészítették a második albumukat, mely a "Hey you, i love your soul" nevet kapta és '98 áprilisában lett kiadva.
Mivel szerették volna, hogy a két album eltérő hangzású legyen, így a második albumon már jóval több szerepet kapott a zongora.
A 3. albumuk, az Invincible elkészülése előtt Ken Steorts kilépett, de helyette bővült a csapat két új taggal, ugyanis ekkor csatlakozott Kevin Haaland, mint gitáros és Korey Cooper, aki zongorán játszott. 2000 elején kiadták végül az albumot, aminek hangzása az új tagok érkezésének köszönhetően elektronikusabbá vált, ám ezzel egy időben Trey egyben búcsút is vett a bandától, helyére pedig Lori Peters került.
2000 őszén kiadták az Ardent Worship c. albumot, majd 2001-ben az Alien Youth-ot is, ezzel egy időben pedig Haaland kilépett, helyére pedig Ben Kasica érkezett.
2003-ban az Ardent Records kiadta a Collide nevű albumukat, melynek hangzása sokkal inkább volt tiszta hard rock, ezzel pedig felhívta magára Lee Trink figyelmét, aki a Lava Records vezérigazgatója volt. 2004. május 24-én a Lava Records újra kiadta a Collide-ot, az album pedig plusz egy számmal bővült, az "Open Wounds"-szal.
2006-ban adták ki a "Comatose" c. albumot, majd rá két évre Lori Peters nyugdíjba vonult, előtte viszont 2007 karácsonyától az új dobost, Jen Ledgert képezte ki.
2009-ben került ki az "Awake" c. album, melyről a "Hero" és a "Monster" a WWE Smackdown 2010 pankrációs játékban is helyet kapott, az albummal pedig Awake and Alive lemezbemutató turnéra indultak. Ekkor még koncertjeik csak az Egyesült Államokban és Kanadában voltak, de még így is nagy népszerűségnek örvendtek.
2013 júniusában adta ki végül az Atlantic Records a "Rise" c. albumot, melyen 15 dal kapott helyet és a "Loudwire's Best Rock Album of 2013" díjra is jelölték.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render