Nagaarum – az Aesthetic Death-hez szerződött

Az alábbi hírt kaptuk az egyszemélyes kísérleti atmoszférikus black/doom projektként ismert Nagaarum háza tájáról.

Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy a következő Nagaarum lemez „Apples” címmel a patinás brit Aesthetic Death-nél jelenik meg. Hazai társkiadó az NGC Prod lesz. Az 500 darabra limitált hat paneles digipak CD augusztusban várható. A borítóhoz a fantasztikus fotókat Zoltán Somogyi készítette.

10 éves a Nagaarum project, így az exkluzív kivitel mellé közel 70 percnyi zeneanyag jön, ami stílusát tekintve mintegy összefoglalja az elmúlt 10 évet. Ezúttal a szövegek angol nyelven lettek megénekelve és narrálva, a fordítást Roland Szabó (Farrrkas) készítette. Emellett más szerepet is kapott.

Lehetőséget kaptam rá, hogy Greg Chandler az Esoteric gitáros – főnök a saját stúdiójában a Priory Recording Studioban újrakeverje az anyagot, ami hatalmas megtiszteltetés, tekintettel arra, hogy ingyen ment volna a dolog, de végülis úgy döntöttem, hogy nem élek a lehetőséggel. A Nagaarum project fontos, hogy azzal a szőrösséggel és kopottsággal szólaljon meg, ami tényleg hatékony tud lenni. Egyszerűen féltem, hogy amit Greg csinál, az túl jó lesz, és elvesztem ezzel a dolog nyers élét. A Nagaarum, mint zenei entitás önáló életet él, a kezeim mindössze a fizikai létsítra való áthelyezés eszközei.
Az anyag témája Isaac Newton, Robert Hooke és Edmond Halley.

Nagaarum legutóbbi, a kolontári vörös iszap tragédiát feldolgozó Homo Maleficus lemeze az alábbi linken érhető el. Korábban pedig arról írtunk, hogy június 22-én jelenik meg az új Martyr Lucifer lemez, a Gazing At The Flocks, ahol Nagaarum olyan zenészekkel játszik együtt, mint pl. az At The Gates vagy korábbi Paradise Lost dobos Adrian Erlandsson. A kiadvány hazai forgalmazója szintén az NGC Prod.

Homo Maleficus by Nagaarum