Evoken – jön a funeral doom nagymesterének új albuma

November 9-én Hypnagogia címmel érkezik az amerikai funeral doom legenda, az Evoken hatodik stúdióalbuma. Legutóbbi Atra Mors (2012) albumuk óta a banda újradefiniálja azt doom metal hierarchiát, ahol Evoke mindig is uralkodott.

A Hypnagogia a doom metal művészetének azon kifejezése, ahol a hallgató meggyőződhet arról, hogy az EVOKEN hogyan hoz létre új, még merészebb kifejezést egy emléktárgy, műemlék elkészítésében.” – mondja Vinay Verkay dobos/szövegíró. Mint minden albumunknál, most is el akartuk kerülni az ismétlést. Természetesen megtartva az EVOKEN jellegzetes hangzását, de most egy kicsit mélyebbre megyünk melódiával és elrendezéssel, és új dolgokat is kipróbáltunk, hogy a hallgató egy érzelmileg kimerítő agyagot kapjon.”

A Hypnagogia talán az első igazán koncepcionális albumunk. Témája és a dalok szövegei az első világháborúra és annak élettani hatásaira koncentrál. A történet egy katonán alapul, aki megsérült a csatában, és elhatározza, hogy napi folyóiratot készít, és leírja, mit lát, mit érez, hogyan keseredik meg és csúszik el az élete. A szenvedéseit naplójában írta le, hogy ez által felszabadítsa lelkét és olvasóinak bemutassa mindazt a borzalmakat, amik olyan emberek éltek át, aki saját sorukként választották a vég ezen kimenetelét.”

 

Evoken – Hypnagogia
(Profound Lore Records)

1. The Fear After
2. Valorous Consternation
3. Schadenfreude
4. Too Feign Ebullience
5. Hypnagogia
6. Ceremony Of Bleeding
7. Hypnopompic
8. The Weald Of Perished Men

Evoken – jön a funeral doom nagymesterének új albuma (1 komment)

  • necron necron szerint:

    Gyönyörű a borító! Noha nem vagyok egy Funaeral Doom párti, mert számomra egy idő után unalmassá válik, így jobban kedvelem a death-doom-gothic vonalat, de ezzel a külcsínnel megáldva, biztos, hogy teszek vele egy próbát. (@)