Batushka – nyáron új lemez


A napokban nálunk is bemutatott promo-dala után máris közzétette július 12-én Hospodi címmel megjelenő új lemezének első hivatalos előzetes videóját az ortodox szakralitást extrém metált játszó lengyel Batushka. Második albumuk Chapter I: The Emptiness – Polunosznica (Полунощница) videója az alábbiakban nézhető meg.


Mint az ismeretes a Batushka alapítója, Krzysztof „Derph” Drabikowski és az énekes, Bartłomiej Krysiuk között jelenleg is jogi csatározások folynak a zenekar nevének használatát illetően. Az tavaly év véga óta húzódó jogi viták ellenére, annyi bizonyos, hogy a Metal Blade a Bartłomiej Krysiuk vezette csapat lemezét adja ki a nyáron. Íme a borítója és a dalok listája.
 

Batushka – Hospodi
(Metal Blade)

1.Wozglas
2.Dziewiatyj Czas
3.Wieczernia
4.Powieczerje
5.Polunosznica
6.Utrenia
7.Pierwyj Czas
8.Tretij Czas
9.Szestoj Czas
10.Liturgiya

Batushka – nyáron új lemez (3 komment)

  • necron necron szerint:

    Nem rossz dal, el kell ismerni. De ebben nem éreztem a Bátyuska spiritet. A kórusok és a videó hangulata érdekessé teszi a dalt, azonban zeneileg nem vett le a lábamról. Ha mondjuk, most bukkanna fel ez a banda, (úgy hogy nem volt Bátyuska korábban,) akor azt mondanám, „noha, egy érdekesebb, speckóbb BM zene”, de a debüt album után, én nem érzem azt, hogy tudná hozni az első korong katarzisát. Inkább gyenge tribüt, mint debüt :-).
    A Kristóf féle cumó, sokkal jobban eltalált ámori nyilával. Abban valahogy sokkal jobban éreztem azt a hangulatot, amivel anno a Litúrgia megfogott. Egyből éreztem a félhomályos, dohos ortodox templomi hangulatot. Ami a Bátyó zenéjében anno elbűvölt.

    Összességében azt mondanám, hogy önmagába véve, mindekettő jó, de az „eredeti” sokkal jobb. Majd megláttjuk mi lesz. Mondjuk, az ilyen balhézások, rontják a kedvemet a zenéktől. Meg, hát ha nem lett volna a Kristóf, akkor ez az egész ortodox imidzs sem kreálódik meg, azt meg annyira nem tartom szép dolognak, hogy Bárt magával vitte. Kitalálhatott volna valami mást (ahogy Demonaz is), és akkor mindenki békében csinálhatta volna a tovább a dolgát. A rajongóknak, meg úgy is elég lett volna az az ajánló levél. „hogy Bárt vagyok, Bratyó énekese, de most most már Oxtodox Pusztulás Halálmiszticizmus néven nyomununk tovább. Itt az új számunk, vegyétek!”

    Úgy gondolom, ha valaki tényleg kreatív, akkor nem fekszik meg, ha mondjuk nem tud „Bátyuska” vagy Immortál néven tovább nyomulni, leül, és új friss gondolatokkal halad tovább. Bennem ilyenkor erősen felmerül, hogy valóban van-e már igazi művészet, tenni akarás, vagy csak ez jobb megélhetés, mint a napi 10-12 óra a melóhelyen…

  • perszepeta perszepeta szerint:

    [quote=McFrost1977:t2i52924]
    Azért az vicces lesz, ha a bíróságon megbuknak és az egészet kukázhatják, Metál Blédestől, logóstól, borítóstól, Bartostól. Pedig nem rossz.
    [/quote:t2i52924]

    Nem rossz, zeneileg a Krzysztof-féle sokkal jobbnak tűnik, amúgy meg ő az alapító tag, de majd meglátjuk, mi sül ki ebből.

  • Avatar mcfrost1977 szerint:

    Azért az vicces lesz, ha a bíróságon megbuknak és az egészet kukázhatják, Metál Blédestől, logóstól, borítóstól, Bartostól. Pedig nem rossz.

Hexvessel Hexvessel
április 24.