9. Slayer nagylemez

Új lemezzel jelentkezik a thrash metal történelem legendás zenekara, a Slayer. A 81-ben alakult csapat már számtalanszor bizonyított mind studióban, mind koncerten a közel 30 év során és most újra erre készülnek: nyár végén jön ki a 9. studiólemez, a World Painted Blood az American Recordings/Columbia Records gondozásában. A felvételek két turnusban zajlottak, október végén az első adag, január vége és március között pedig a maradék. A producer Greg Fidelman volt, aki a Metallica-val, a Gossip-pel a Skipknot-tal és sok más bandával dolgozott már együtt, a vezető producer (mert bizony ezen a szinten már ilyen is van) pedig Rick Rubin volt, aki régóta dolgozik együtt a csapattal, Fidelman is az ő javaslata volt.
A felvétel a csapat számára rendhagyó volt, hiszen a csapat – a jelenlegivel ellentétben – eddig csak úgy vonult studióba, hogy minden dal készen volt és a próbateremben már teljesen begyakorolták. Ezúttal, a dalok véglegesre csiszolása csak a studióban történt meg. „A studióban dolgozni a dalokon – új ötlet volt ez a Slayer számára.” mondta Fidelman. „Szertintem az a tény, hogy a dalok még mindig újak és frissek voltak számukra, és nem ezeket játszották a próbateremben már hat hónapja, nagyon felpörgette és izgalmassá tetté a studiózást.”
„Két fő dalszerző van a csapatban, szóval a sebesség és a keménység kombinációját kapjátok”, mondta Araya. „Kerry témái nagyon agresszívak és gyorsak, Jeff pedig a gyors, de dallamos és groove-os dolgokat szereti. Ezzel az albummal úgy tűnik nagyon egy húron pendültünk, csak összegyűltünk, nem volt semmi előre lefixálva, nem gondoltuk át, csak nekiugrottunk, így született meg ez a lemez.”
„Ezen az albumon” – vette át Lombardo, „Jeff visszatért ehhez az óriás punk energiához, különösen a Psychopathy Red-del.”
Az imént említett dalt az orosz sorozatgyilkos, Andrei Chilkatilo (a Rostovi Hasfelmetsző) ihlette, aki brutális módon 56 gyereket ölt meg. A dal még novemberben kiszivárgott az internetre, azóta több mint félmillióan töltötték le és egy limitált példányszámú 7-inches bakeliten is megjelent áprilisban.
„Az új daloknak 80-as évekbeli vibrálása van, szerintem a fenti módszer miatt”, mondta King. „Többet voltunk együtt az írási fázisnál, mint korábban, és bár az én nevem szerepel az én dalaim mellett és Jeff neve az ővéi mellett, nagyban befolyásoltuk egymást a dalok formálásában.”
Szövegek tekintetében szóba kerül a halál és a pusztítás, háború, sorozatgyilkosok és az apokalipszis. A Psychopathy Red-en kívül néhány további dal: Beauty Through Order, Unit 731, Playing With Dolls, Public Display of Dismemberment, Americon.

9. Slayer nagylemez (4 komment)

  • pope-fapalot pope-fapalot szerint:

    Nekem a Christ Illusion marhára bejött, persze lehet csak azért, mert nem hallgattam rojtosra kölökkoromban a klasszikus Slayer cuccokat.

    Ez a producer meg főproducer téma elég 😡 viszont.

  • bjorn666 bjorn666 szerint:

    [quote=zemial:8f906e83]
    Egy új Slayer lemezzel kapcsolatban jó ideje elég szkeptikus vagyok, mivel nagyjából 91 óta (amolyan metalikásan) nem tudnak rendes lemezt csinálni, de ha még a Divine szintjét hoznák, az már felemelő lenne.
    [/quote:8f906e83]
    Kellemes perceket szereztél, mert nekem a Divine Intervention a kedvenc Slayer lemezem. Nem gondoltam volna h más is magas szintre helyezi.
    (Amúgy számomra azok a jó Slayer lemezek -Divine, South, God Hates- ahol jól sikerült az ének keverése, mert számomra Araya hangja legtöbbször felér egy kiadós kínzással)

  • zemial zemial szerint:

    Egy új Slayer lemezzel kapcsolatban jó ideje elég szkeptikus vagyok, mivel nagyjából 91 óta (amolyan metalikásan) nem tudnak rendes lemezt csinálni, de ha még a Divine szintjét hoznák, az már felemelő lenne.

  • bjorn666 bjorn666 szerint:

    Rick Rubin beajánlotta a másik fószert, majd hazament meditálni, hogy minden jól alakuljon, és tudatallatijuk segítségével egy speciális alfa állapotban tartották a kapcsolatot. Így ő lett vezető producer 🙂
    (a Slipknot nyilatkozatai alapján így képzelem el 🙂 )

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.