Turisas – kanyarban az új lemez

Az előző hír nem sok infóval volt megáldva, ezt pótolandó…
A csatametálosok új lemeze a nem sok kreativitásról árulkodó Turisas2013 címet kapta. A hivatalos megjelenés augusztus 26., és szeptember 3. (utóbbi Észak-Amerikára vonatkozik). A produceri feladatokat ismét az énekes, Mathias Nygård látta el, a felvételekért pedig Nygård mellett Jussi Wickström vállalt felelősséget. 

A sajtóközlemény szerint ezzel az anyaggal a banda tudatosan törekedett a természetes megszólalásra; így kommentálta ezt Nygård: „A lemez készítésekor a manapság divatos fényesre csiszolt hangzás megvalósításának teljesen hátat fordítottunk; annak éppen az ellenkezőjét akartuk megvalósítani: egy nyers, száraz, de ugyanakkor turisasi soundot szerettünk volna visszahallani és azt kell hogy mondjam, az eddigi legváltozatosabb felvételünket sikerült elkészítenünk, s bár egy-két dal hallatán bizonyára meg fogtok majd lepődni, de biztos vagyok abban, hogy később felismeritek majd a korábbi lemezekkel való közös szálakat.”
A keverést és a masteringet Jaime Gomez Arellano-ra bízta a csapat, aki a Ghost, a Primordial és az Ulver lemezein is dolgozott korábban.