Új GuilThee lemez novemberben és Nagaarum szólóban ismét…

Nagaarum kollégától kaptuk az alábbi híreket:

„A GuilThee dobfelvételek július végén zajlottak egy celldömölki stúdióban, amit Pócza Zsolttól kaptunk meg három napra (Nagaarum dobolt, Mr Match pedig vette az adást). Nagyon jó felvétel készült, a megszólalása a hangszernek a keverés után igazán odaver. Triggert nem vetettünk be, csakis akusztikus dobolás lesz hallható. A gitársávokat vesszük fel éppen, valamint az énekeket írja VIII. úr.
Érdekességként említjük meg, hogy a cintányérok közül pár egyéni maratáson és csiszoláson esett át, valamint a ritmusgitárok egyik oldalát egy egyedi mesterhangszerrel vesszük fel, ami Papkeszin készült Kovács Sándor műhelyében (KSP). Régi vágyunk, hogy az egyik oldal humbucker a másik pedig szimpla hangszedőkkel legyen feljátszva.
Természetesen a GuilThee-ben eddig jelenlévő zajok, zörejek, analóg ideglelések ezúttal sem maradnak el, sőt, úgy érezzük, hogy eddig nem voltunk elég bátrak ezekkel kapcsolatban.

Nagaarum
: A necroblack anyag elkészültére idén már elég kicsi az esély. Gyakorlatilag a zenei kísérletezés nálam folyamatosan üzemel, viszont jelenleg a GuilThee lemez leköti azon energiáimat, ami a gitárral kapcsolatos dolgokat jelenti. Ezért az elmúlt időben még inkább beleástam magam az analóg szintetizátoroknál használt effektezés szépségeibe. Mostanra az esetek 95%-ában én irányítom a technikát, és nem az engem.
Ezen fellelkesülve neki is láttam a Belaja Tajga folytatásának, ahol kinyílik a kettes doboz, és meglátja a világ, mit is rejt az.
Egy másik hír, hogy a tavaly megjelenő könyvem (Nut – A néma vendég (united p.c. kiadó)) folytatását is írom. Másfél év múlva jár le a szerződésem az osztrák kiadóval, és tervezem a könyv első részét és a folytatást is idehaza kiadatni egyben.”

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.