Ezer ló dobog hamarosan

A groove-os, mogorva metalban utazó amcsi Godsmack Augusztus 4.-én jelenteti meg az 1000HP  (One Thousand Horsepower) című friss nagylemezét. A lóerős anyag a 2010-es kiváló The Oracle-t követi a sorban, azonban Sully Erna elmondása szerint nem ment minden olajozottan a csapat háza táján az elmúlt négy évben.

„…utólag visszagondolva, nagyon is kellett egy kis szünet…” „…olyan kegyetlenül nyomtuk a turnékat, hogy egy kicsit el kellett távolodnunk egymástól. Most újra összejöttünk, elkezdtünk beszélni egymással és egy nagyon erős kapcsolatban találtuk magunkat. Valójában baromira hiányoztunk egymásnak. A szeretet mindig is ott volt bennünk. A testvériségünk most erősebb mint bármikor ezelőtt. Aztán amikor eljött az idő, a srácok és én is előálltam egy rakat nóta ötlettel, amiket letettünk az asztalra és szépen átmazsoláztuk, hogy melyiket dolgozzuk ki, és melyiket kell elengednünk…”

Erna az érkező lemez hangzásáról eképpen nyilatkozott a The Pulse Of Radionak: „...egy kicsit nyersebb, kicsit nyitottabb mint eddig. A dalírás most sokkal szabadabb volt…”

Az 1000HP dallistája:
01. 1000HP
02. FML
03. Something Different
04. What’s Next
05. Generation Day
06. Locked & Loaded
07. Livin’ In The Gray
08. I Don’t Belong
09. Nothing Comes Easy
10. Turning To Stone
11. Life Is Good (Best Buy bonus track)