Niburta – EP megjelenés

A Niburta ReSet c. 3 számos EP-jét 2015. január 10-én hallgathatjátok meg először. A hosszas munkálatok végre befejeződtek, az anyag majdnem egy évig készült.

„Szerettük volna felülmúlni a 2012-es Scream from the East albumunkat, ha nem is terjedelemben, de minőségben mindenképp. Sajnos nagyon elhúzódtak a munkálatok, de megérte, hiszen mindig új ötletekkel, hangszerekkel, motívumokkal gazdagodtak a dalok, nem elégedtünk meg velük nagyon sokáig. – írják hírlevelükben.
Egyszerre őriztük meg a Niburta zenekar lényegét, és emeltük egy következő szintre. Ez a 3 számos EP hidat képez a korábbi, és a készülő nagylemez között, ami reményeink szerint már odakerülhet idén a fa alá.”

A korongot csak internetes terjesztésre szánják, Youtube-on, mint eddig is, elérhetők lesznek a felvételek. Külön érdekesség, hogy külföldi vendégzenészek közreműködésével készült a lemez; mindhárom dalban hallható egy, a zenekarral jó barátságot ápoló zenész, névszerint Klaartje Julia, Ana Capalija és Dou Kalender. Utóbbi, a Gürz frontembere vokálja hallható az EP 3. dalában, ami az Evolution címre hallgat. A felvételek az Old Busó stúdióban, az AC stúdióban és az RX stúdióban készültek. Az utómunka és a mastering munkálatok a zenekar gitárosának, Krieser Jánosnak – OBS – nevéhez fűződnek.

A Two Faced c. dalt már hallhattuk különböző fesztiválokon, a Niburta most az ezeken, a párizsi turné alkalmával és a stúdiófelvételek során készült werk-videóval örvendeztet meg minket, igazán meghitt hangulatú „klip” készült ehhez a dalhoz. Aki elsők között szeretné meghallgatni mindhárom szerzeményt, az tapadjon a képernyőre január 10-én este 6 órakor, és csatlakozzon a zenekar által meghirdetett eseményhez! Garantáljuk, mindenkinek szüksége lesz egy Reset-re ezután!