Aornos – Mors Sola címmel jön a második album



A Tátrai Csaba, alias Algras vezette Aornos nevű egyszemélyes black metal projekt szeptember 24-én az orosz Satanath Records kiadásában, valamint a Belarus Symbol Of Domination és a Német Kristallblut Records terjesztésében jelenteti meg Mors Sola című második albumát.


Az Aornos egy szellemibb megközelítésű, kifinomultabb magyar black metal banda, amelyet Algras, a Frost gitárosa egyszemélyes zenekarként hozott létre, 2014-ben.

Az inspiráció adott és örök: „a Lét sötét aspektusból szemlélt vetülete, a végtelen Természet, Kozmosz, a hétköznapi, emberi, túlságosan is emberi dolgok átlépésének kísérlete”.


Első debüt album Orion címmel 2014 legvégén került nyilvánosságra, amit végül az amerikai Black Plague Records és az orosz Symbol Of Domination Prod. – Satanath Records közösen jelentetett meg 2015 szeptemberében. Ugyanebben az évben, 2015 őszén, Alea Iacta Est címmel jelent meg két új, saját dalt és feldolgozásokat (Morbid Angel, Carcharoth, Bonanza Banzai, Sear Bliss, Land Of Charon) tartalmazó kislemeze a HOD presents kiadásában digitális, illetve limitált 25 darabos CD formájában.
A hamarosan megjelenő közel egyórás játékidővel rendelkező, 9 dalos Mors Sola album dalai most kevésbé tömények és első hallásra is könnyebben befogadhatóak. A második lemezen a saját ötletek mellett Algras kedvenc szerzőinek művei (Nietzsche, Poe, Novalis) is szerepelnek dalszövegekként.
 
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.