Vader – bemutatták a The Empire albumborítóját


November 4-én jelenik meg a lengyel death metal legenda, a Vader legújabb albuma, a The Empire.

A The Empire az eredeti tervek szerint 2016. szeptember 23-án jelent volna meg, de a Nuclear Blast technikai okok miatt november 4.-re tette át a dátumot.

A napokban bemutatták be az The Empire borítóját, amit a legendás Joe Petagno (Sodom, Motörhead, Pink Floyd, Led Zeppelin, stb.) tervezett.

Piotr „Peter” Wiwczarek frontember ezt így kommentálta: „Végre itt a The Empire borítója, amit maga Joe Petagno kreált! Az egész dizájn több szálon is köthető az album központi témájához, ami nagy hatással volt ránk a dalszerzés és a stúdiózás alatt: napjaink hidegháborús krízise. Emellett híres filmsorozatokra is találhattok utalásokat, mivel a mai generációt többek közt ezek formálják és bomlasztják egyaránt. Vajon fantázia ez az egész, vagy tényleg ilyen lenne a 21. századi generáció? Ezt saját magadnak kell megválaszolnod.”

 
Vader The Empire

1.Angels Of Steel
2.Tempest
3.Prayer To The God Of War
4.Iron Reign
5.No Gravity
6.Genocidius
7.The Army-Geddon
8.Feel My Pain
9.Parabellum
10.Send Me Back To Hell
_ELVALASZTO_
A Vader augusztus 12-én kiadott, egy 10-hüvelykes bakelit kislemezt Iron Times címmel, ami egyfajta felvezetője a novemberben érkező albumnak. Az EP borítóját szintén Joe Petagno tervezte, és az alábbi dalokat tartalmazza:

 
Vader Iron Times ‘EP
 
A-oldal
1.Parabellum
2.Prayer To The God Of War

B-oldal
1.Piesc I Stal
2.Overkill

A Prayer To The God Of War című szám külön is megjelent digitális single formájában, és a dalhoz szöveges videó is készült.
 
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.