Skinlab – újjáalakul az egykori groove metal legenda



Az egykori groove metalos Skinlab újjáalakulásáról már a nyár elején lehetett hallani. Most azonban Steev Esquivel énekes-basszusgitáros, Paul Hopkins dobos, Gary Wendt és Mike Roberts gitárosok két dolgot jelentettek be: Hamarosan turnéra indulnak, melynek során teljes egészében előadják az 1997-es Bound, Gagged And Blindfolded albumot; valamint a közeljövőben stúdióba vonulnak, egy vadonatúj nagylemez rögzítése végett.

Az Skinlab első fellépése október 28-29., a kaliforniai Pico Riverán megrendezendő BlackThorne Screamfest fesztiválon lesz.
 

A Skinlab 2009-es The Scars Between Us album óta nem rögzítettek új dalokat. Felállását tekintve az elmúlt 20 évben számtalan változáson esett át, de a csapat énekes-basszusgitárosa Steev Esquivel, egyetlen állandó tag mindvégig maradt.

Esquivel
egy 2011-es interjúban ezt mondta a Skinlab hangzásával kapcsolatban:

„Mindenki azt mondta, hogy túlságosan elmentünk a death metal irányába a Bound, Gagged And Blindfolded albumon. De szerintünk ez nem igaz. Valójában a Skinlab sosem illet bele egyetlen műfajba sem. Nyilván nem vagyunk nu-metal banda, még ha sokan annak hisznek minket. Viszont sosem játszunk metalcore-t sem. Egyszerűen csak azt a zenét írjuk, amit jónak látunk, és ami beleillik a Skinlab nevébe. Mindenki másképp látja, hallja a mi zenénket.”