SpiritBell – német kiadónál jelenik meg a banda új lemeze



Talán néhányatoknak még ismerősen cseng a Dél-dunántúli heavy/doom metalos SpiritBell neve, akik 2013-ban, háromévnyi aktív zenélés, illetve több saját kiadású felvételt követően beszüntették a tevékenységüket.

Az idei év elején azonban újból életjelet adtak magukról, először egy új dalt, a Full Moon Madness demó változatát tették közzé, majd a HOD presents kiadásában megjelent három dalos Vengeance EP kapcsán hallattak magukról.

Ezúttal viszont ténylegesen megtörik a csendet, hiszen elkészítették a régóta beígért, Guided By Evil Light című lemezüket. Amin négy, sötét hangulatú, korábban kiadott, viszont most még erőteljesebb megszólalással felruházott újra rögzített szerzemények hallhatóak a Full Moon Madness végleges változatával, illetve a bónuszként felkerült, négy korábbi demó felvétellel és egy Cirith Ungol feldolgozással.

A lemezt az underground körökben ismert német Witches Brew kiadónál lát napvilágot november 15-én, 700 darabos kézileg számozott CD-n. A lemezt néhány hazai lemezboltban, illetve a zenekarnál lehet beszerezni. A kiadó korábban olyan zenekarok lemezeit gondozta, mint a mára már ismertté vált Toxic Holocaust és Gama Bomb.

„Szenvedélyes, kreatív és változatos. Több szerzői kiadás után a Witches Brew-el egyesítette erejét ez a magyar zenekar, hogy megmutassa a világnak mire képes. A zenéjük annyira súlyos, mint amennyire változatos! Néhány nótájuk heavy, míg másokban a sötét doom áll középpontban, ellenben a többire már a hagyományos német heavy metalos megközelítés is jellemző. A fogós riffek és az erőteljes ének mindenkit megfertőz majd!” – olvasható a kiadó közleményében.


A zenekar énekese, a sellyei MoonRiver élén is aktív Patak „Pixi” Sándor a következőket nyilatkozta a kiadványról és a lemezszerződésről:

„Minden egy új barátsággal kezdődött. A Burning Sun Fanzine-es Papi Zoltánnal való összehaverkodás során sokat dumáltunk a metalról, és folyamatosan érdeklődött a SpiritBell felől is, ami a beszélgetéseink kezdetekor még halott ügynek tűnt.

A Full Moon Madness című új dal demója azonban teljesen készen volt, így az némi gondolkodás után felkerült az internetre. Többen elkezdtek érdeklődni a zenekar iránt, és mivel voltak félretett demók, és újra feljátszott régi dalok zenei alapjai is rendelkezésre álltak, némi jogi rendezkedés után Sovány András pécsi stúdiójában nekiláttunk az énekfelvételeknek.

Közben Zoltán amolyan szervező szerepkörbe lépett elő, elkezdett kiadó után kutatni a zenekar számára. A felvételek elkészültek, így már ezekkel kopogtatott az ajtókon. A keresés eredményeképpen a német Witches Brew kiadóval kötöttünk szerződést, aki számos nagyszerű lemezt adott már ki. Az új zenekari logó, a borítóképek, a szervezés, szóval minden magyar underground arcok összefogásának eredménye, amiért nagy köszönet az érintetteknek!”



SpiritBell – Guided By Evil Light
(Witches Brew)

1.Nameless Soldier
2.Desert Ghost
3.The Flying Dutchman
4.Breath of the Raven
5.Full Moon Madness
6.I Am the Vengeance (Demo 2016)
7.Queen of the Night (Demo 2016)
8.Ivan the Terrible (Demo 2016)
9.Horgonyt fel! (Demo 2012)
10.Doomed Planet (Cirith Ungol feldolgozás)