Barren Earth – elkészült a finn progresszív melo-death csapat új lemeze


A modern és tradicionális death metal elemeit a ’70-es és a ’80-as évek progresszív rock-folk zenéjével vegyítő Barren Earth befejezte új albumának munkálatait. A 2014 óta működő finn „allstar” progresszív melo-death csapat soraiban olyan neves zenészek találhatóak, mint Marko Tarvonen (Moonsorrow, October Falls, Thy Serpent) – dobok, Olli-Pekka Laine (Mannhai, ex-Amorphis) – basszusgitár, Kasper Mårtenson (Turisas, ex-Mannhai, ex-Amorphis) – billentyűk, Jón Aldárá (Clouds, Hamferð) – ének, Sami Yli-Sirniö (Kreator, Waltari, ex-Kyyria) – szólógitár és Janne Perttilä (Rytmihäiriö, Moonsorrow, Lakupaavi) – ritmusgitár.

Hello mindenki! Friss hírekkel szeretnénk szolgálni: a Barren Earth jelenleg a 2015-ös ‘On Lonely Towers’ album folytatásának rögzítésére készül. Lefoglaltuk márciusra és áprilisra a Woodshed Stúdiót, ahol Victor Santura vigyázó tekintete mellett fogjuk felvenni következő albumunkat.
Elég sok új dalt megírtunk, és azt már most elmondhatjuk, hogy ezek stílusát tekintve kicsit eltérnek attól, amit a múltban alkottunk. Konkrétabban sötétebb és agresszívabb lett zenénk; de persze a stúdióban is folytatjuk a kísérletezést; így pillanatnyilag csak annyit tudunk megígérni, hogy egy nagy dózisú kalapácsütésre számíthattok! Az új dalok egyébként meglehetősen változatosak; remek érzés rajtuk dolgozni, és alig várjuk már, hogy bemutathassuk őket nektek!” –
írják közleményükben.

Az album megjelenésének dátuma még várat magára, de annyi már most bizonyos, hogy Century Media Records gondozásában foga piacra kerülni. További infók hamarosan.