Myrkur – a sötétség és a fény


Az atmoszférikus egyszemélyes női folk/dark/black metal projekt, a Myrkur szeptember 15-én, Mareridt címmel jelenteti meg új albumát. A mareridt szó jelentése: rémálom „a sötétség és a fény, a Nap és a Hold, a boszorkányok és az angyalok közti párhuzam gazdag határosságát tükrözi”. 

Az új album Två Kongunbarn dala után most a Måneblôt dalánalk premiere hallgatható meg.


Az elmúlt esztendőt többnyire dalszerzéssel töltöttem. Igyekeztem kiválogatni azokat a nótákat, melyek felkerülnek a végleges albumra. Ezúttal más megközelítéssel álltam a dalszerzéshez – legalábbis a debüt-album stílusához viszonyítva. Ez esetben némi Kulning-témát is belevittem a dallamokba, ez pedig azt jelenti, hogy ősi skandináv népszokás szerint prezentálom a vokálokat.” – nyilatkozta Myrkur.

Az új album tulajdonképpen a King Diamond – Them albuma és Csajkovszkij Hattyúk tava című művének elegye. Egy gondosan megkomponált koncepció, ami túlmutat mindenféle zenei műfajon. Angol és dán nyelvű szövegek vegyesen szerepelnek rajta, épp úgy, ahogy tesztoszteronnal feltöltött hörgés és érzelmes női ének-témák. A kompozíciók filmzeneként olvasnak egymásba, ezáltal pedig egy igazán különleges muzikális élményben részesülnek a hallgatók.”