Sear Bliss – hivatalos bootleg lemez

A hazai black metal úttörőjeként is számontartott szombathelyi Sear Bliss zenekar egy hivatalos bootleg koncertlemez képében tette közzé Phantoms című albumának 20 éves évfordulóján adott koncertjét. Az eddig még nem publikált tavalyi koncertfelvétel tavaly áprilisában a Kvltban rögzítették. 
Ez volt az egyik abból a két különleges koncertből, amikor a lemez megjelenésének huszadik évfordulójára Magyarországon is eljátszottuk a teljes Phantoms albumot, és a szintén abból az időből származó In the Shadow of Another World című dalt, ami akkor már régóta nem szerepelt a programban.

Aznap este az élő hangosításról korábbi gitárosunk, Neubrandt István gondoskodott, aki pár nappal később meglepetés gyanánt – a zenekar nem is tudott arról, hogy felvétel készül – elküldte nekünk a koncert megkevert hanganyagát. A felvétel, melyen utólag semmilyen korrekciót nem végeztünk, természetesen nem mentes a hibáktól, hiszen ahogy minden koncerten, itt is voltak mellényúlások, elhangolódások, ugyanakkor az este hangulatát kiválóan visszaadja, egyben dokumentálja azt a kivételes alkalmat, amikor megidéztük a zenekar történetének egyik fontos fejezetét, és a színpadon vendégünk volt a zenekar eredeti dobosa és énekese, Csejtei Zoltán.”

A Sear Bliss augusztus 23-án, a Barba Negra Trackben az Amon Amarth előzenekaraként lép fel.
 

<a href=”http://searbliss.bandcamp.com/album/phantoms-20th-anniversary-live-at-kvlt-2016-official-bootleg”>Phantoms 20th Anniversary – Live at KVLT, 2016 – Official Bootleg by Sear Bliss</a>