Forgotten Tomb – sötét album, nyers energiával


Az olasz black/doom metalos Forgotten Tomb október 27-én az Agonia Records jóvoltából, We Owe You Nothing címmel adja ki kilencedik albumát.
 

A zenekar közleménye így szól: „Az új album egy újabb lépés bandánk konstans evolúciós folyamatában. Védjegyünkként szolgáló hangzásunk továbbra is jelen van, de az a lemez jóval súlyosabb, mint bármi, amit korábban letettünk az asztalra. Ennek ellenére egy igencsak változatos anyagról van szó, lévén felfedeztünk néhány olyan megoldást, ami némileg kizökkentheti hallgatóinkat a megszokott állapotból. Ezen felül természetesen dühös és egyben rendkívül borongós hangulatú dalokra kell számítani.

Diszkográfiánkat mindig is trilógiák választották szét. A We Owe You Nothing pedig már a harmadik ilyen sorozat. Első része az …And Don’t Deliver Us From Evil, második pedig a Hurt Yourself And The Ones You Love volt, és mindhárom közül ez a legkeményebb. Ettől függetlenül persze a dalokat javarészt lassúak és közép-tempósak; némi sludge beütéssel rendelkeznek; de jelen vannak a tőlünk megszokott dallamok és disszonáns témák, illetve csavarok, fordulatok is, melyek új kapukat nyitnak a banda következő érája felé. A dalszerzési körülményeket tekintve ez egy rendkívül fájdalmas album, ennek megfelelően pedig ez az eddigi legsötétebb anyagunk is, viszont tele van nyers energiával.


Ennek bizonyításaként máris itt van címadó daluk szöveges videója.
 


Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.