15 éves az A38 Hajó – születésnapi fesztivál

Idén 15. évét ünnepli a budapesti A38 Hajó. Erre az alkalomra rendhagyó nemzetközi és hazai fellépőket vonultat fel április 24 – május 8. között. Az alábbi hírlevélben található néhány releváns fellépő is.

„Április 24. és május 8. között több tucatnyi fellépő fordul meg a fedélzeten, köztük sokan csak erre az alkalomra összeállított műsorral készülnek. Életműkoncertet ad a 15 éves Nouvelle Vague, elmaradt koncertjét pótolja a Too Many Zooz, a Hiperkarma és az AKPH a hajóhoz hasonlóan szintén 15 éves évfordulókat ünnepel, velünk és a többi fellépővel együtt. Kéthetes születésnapi fesztiválunk keretében széles programpalettával készülünk: a fellépők között találunk kortárs komolyzenét, deep house és hiphop formációkat, francia sanzon popot, és persze velünk ünnepelnek a magyar alternatív szcéna nagyjai is.

_ELVALASZTO_

A programsorozat kiemelt dátuma 2018. április 30., az A38 Hajó hivatalos születésnapja lesz. Ezen a napon adja csak erre az alkalomra szabott, 15 éves életműkoncertjét a Nouvelle Vague a Koncertteremben, a Kiállítótérben Joep Beving kortárs zongorista magyarországi bemutatkozását tartja, éjjel pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb house formációja, az osztrák Klangkarussell áll színpadra.

Minden az évfordulókról szól majd a magyar fellépők esetében is: a manapság ritkán koncertező Neo vetítéssel egybekötve eleveníti fel az idén 15 éves, általuk írt Kontroll-filmzenét, a Hiperkarma és az AKPH kultikus, 2003-ban kiadott albumaikat, a Vágtázó Halottkémek pedig az idén 30 éves, A halál móresre tanítása c. lemezüket játsszák végig. Itt ünnepli 25. születésnapját az Anima Sound System is, aminek külön érdekessége, hogy az alapító-zenekarvezető Prieger Zsolt kiemelt szerepet kapott a helyszín átadásakor 2003-ban: ő vágta hozzá a hajó oldalához a pezsgősüveget az avatási ünnepségen. Ugyanígy az A38 Hajón ünnepli működésének 20 évfordulóját a Mystery Gang is, és a Mary Popkids is a fedélzeten mutatja majd be legújabb EP-jének dalait.

A kortárs komolyzene vonalát erősíti majd Joep Beving mellett a szintén német zongorista, Hauschka is, érkezik a Szigeten már bizonyíto, francia Deluxe, valamint megvalósul a New York-i metró brass house csillaga, a Too Many Zooz korábban elmaradt fellépése is. Emellett visszatér eddigi legnagyobb koncertjére a görög stoner-nagyágyú 1000Mods, új lemezével tér vissza Budapestre a Ninja Tune legendás aranykorát megidéző The Herbaliser, a post-rock műfaj rajongói a Sannhet első magyar koncertjének örülhetnek, a basszuszenék szerelmeseinek pedig a Dope D.O.D. exkluzív klubkoncertje ígérkezik csemegének.

Partikból sem lesz hiány: fellépő a svéd ambient legenda, a Carbon Based Lifeforms, az amerikai trap/hardstyle sztár, Kayzo a brit Gammer társaságában, a Bladerunnaz jóvoltából pedig egy este három UK drum and bass nagyágyú; S.P.Y, Keeno és Inja mozdítja meg a hajót.”