Astru – Plexus Solaris – albumpremier



Plexus Solaris
címmel jelent meg Astru kifogyhatatlan tárházának legújabb anyaga. A jókora ipari raw hatásokkal átitatott noise experimental black vonalú album az alábbiakban hallgatható végig. Az albumról és hatásairól Astru így beszél:

Az elméleti irány az idegen létformák és intelligenciák észlelése – jelenléte, ebben az irányban gondolkodtam tovább a magam logikai síkjain. Ez az ötlet alapjaiban nem tőlem jött, hanem egy Renátó nevű sráctól, aki be akart venni gitárosnak a nem létező bandájában. Engem ebből a megközelítésből a nem-tudás, a hit, az elméletek tényként való elfogadása, a fantázia, az emberi elme működése, és az olyan filmek és könyvek inspiráltak, mint az Under The Skin, az Annihilation, a Valley Of Flowers, a Black Mirror sorozat, vagy akár a Mézga Család, valamint filozófiai vonalon ismét Ayn Rand és Emil Cioran.

A felhasznált beszédfoszlányok egy (áll) interjúból származnak, amit az USA kormánya készített egy idegennel 1964-ben.
Külön köszönet a noszogatásért és támogatásért Jákli Zoltán úrnak, ennyin múlt, hogy ez az anyag újra előkerült a fiókból, elnyerte végleges alakját, és felkerült a bandcamp-re.

Zenei hatásként meg kell említenem a zenekaromat, a Gortva-t, ami lassan 4 éve él és virul koncertek, albumok, internet, és rajongók nélkül. A Plexus Solaris a leginkább komplex és progresszív Astru anyag eddig, és ez egyértelműen a sokkal komplexebb Gortva hatása. Az első Gortva anyag felvételei jelenleg is zajlanak, és mivel ez egy zenekar, komoly esély van rá, hogy idővel egy-egy koncertet is lebonyolítsunk. Felállás: Kliment Murphy-dob, Kagf – basszusgitár, Jim Jones – kiabálás, Astru – gitár. Valamint a napokban elkezdtük felvenni a gitárokat egy új, egyenlőre kéttagú és kifejezetten dallamos black metal projecthez, ami „Monostor” munkanéven fut. A zeneszerző, énekes-gitáros Kim Serrano, többek közt a spanyol „Vad” és „Vampyrsgard” zenekarok oszlopos tagja.

 

<a href=”http://astru.bandcamp.com/album/plexus-solaris”>Plexus Solaris by Astru</a>

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.