Lunatic Soul – sötét, melankolikus trance


A lengyel progresszív metalos Riverside zenekar frontembere, Mariusz Duda mellék-projektje, a Lunatic Soul május 25-én Under the Fragmented Sky címmel jelenteti meg hatodik stúdiólemezét.
 

A Lunatic Soul zenéje némileg megváltozott, és ha jellemeznem kéne miről is van szó, akkor a „sötét, melankolikus trance” kifejezést használnám. Ezt kell tehát elképzelni, némi elektronikával és erőteljes hangzással felszerelve. Emellett most néhány soros szövegek, és szimfónikus betétek is szerepelnek egyes dalokban, ez utóbbit például most először próbáltam ki karrierem során. Az új Lunatic Soul album tehát egy bátor, gazdag, és zeneileg roppantul intenzív alkotás. Egy új fejezet kezdete, stílusilag eltérő a korábbi lemezektől. Múltbeli zenei tapasztalataimból kifolyólag kijelenthetem, hogy ez az egyik legjobb album, amit valaha is rögzítettem.

Annak ellenére, hogy továbbra is rabja vagyok saját esztétikámnak, a Fragments és az Under the Fragmented Sky albumon érezhető a különbség a rám eddig jellemző témák viszonylatában. Ennek az az oka, hogy a testem és a lelkem megkövetelte tőlem, hogy vessek számot az életemmel, a múltammal; és tegyem helyre a korábban szétesett darabokat, szárítsam fel a könnyeket. Majd meséljem el mindennek a teljes történetét.

Íme, az albumról három előzetes.





Hexvessel Hexvessel
április 24.