Leidungr – az északi lélek filozófiája

A Leidungr egy svéd művész, HW egyszemélyes ritual dark-ambient, meditációs folk projektje, melyben zenéjével a régi skandináv istenek, a skandináv mitológia és a lenyűgöző északi természet előtt kíván tisztelegni. Június 21-én, Sunnablot címmel napvilágot látott két tételes, bő egy órás albumának koncepciója az „észak-európai ősi mítoszok és lelkiség filozófiájának bemutatása„.
 

Sunnablot by LEIDUNGR

Leidungr – az északi lélek filozófiája (2 komment)

  • armand armand szerint:

    [quote=Necron:f75w2u2r]
    Köszi, nem ismertem a projektet. Manapság úgy nőnek ki a földből ezek az ambient-folk projektek, mint eső után a gomba. Persze nem baj, mert a hangulatuk azért jó és sokaság között, vannak jól sikerült darabok is mint pl. Dannheim, Rúnfell. Azonban, továbbra is azok a zenekarok tudnak igazán elbűvölni és megfogni, akik akusztikus hangszereket használnak és sokkal komplexebb zenei és vokál szintért vonultatnak fel a dalaikban mint pl. a [i:f75w2u2r]Nyitt Land[/i:f75w2u2r], vagy a [i:f75w2u2r]Frondom, Eldrim, Heilung[/i:f75w2u2r], [i:f75w2u2r]Hindarfjäll[/i:f75w2u2r] és persze a [i:f75w2u2r]Wardruna[/i:f75w2u2r], de hogy ne csak az északiakat említsem, [i:f75w2u2r]Urze De Lume[/i:f75w2u2r], vagy a [i:f75w2u2r]Arnica[/i:f75w2u2r], [i:f75w2u2r]Keltika Hispanna[/i:f75w2u2r] is ebbe a felsorolásba tartozik.

    Kár, hogy itthon nincs ilyen banda. Mondjuk a [i:f75w2u2r]Pirkan[/i:f75w2u2r]-t ide sorolnám, de sajnos még ők sem adtak ki albumot, bár remélhetőleg hamarosan megjelenik tőlük valami. Véleményem szerint, ők az egyik legjobb banda ebben a stílusban, amit valaha is hallottam és nem azért mondom ,mert „haza húz” a szívem.
    [/quote:f75w2u2r]

    Örülök, hogy fogékony vagy az efféle muzsikákra. Az pedig csöppet sem baj ha haza húz a szíved. Igen, sajnos hazai viszonylatban „kevés” az ilyen zene, de azért akad, mint, ahogy az általad is említetted a Pirkan. De ajánlanám figyelmedbe Weixelbaum Laura (akiről már korábban írtam itt), illetve zenésztársa Kobza Vajk munkái…

    [url:f75w2u2r]http://www.femforgacs.hu/hir/20185/Weixelbaum_Laura_katartikus_ritualek[/url:f75w2u2r]

    … vagy a Szelindek Együttes, Bordó Sárkány Régizene Rend, Cantara, Misztrál, Remete, Hollóének Hungarica , The Moon and the Nightspirit, Larrnakh, (illetve az elődjének tekinthető Cawatana), Actus, Neo-Folk, Scivias. Most nagy hírtelen ennyi jutott az eszembe.

  • necron necron szerint:

    Köszi, nem ismertem a projektet. Manapság úgy nőnek ki a földből ezek az ambient-folk projektek, mint eső után a gomba. Persze nem baj, mert a hangulatuk azért jó és sokaság között, vannak jól sikerült darabok is mint pl. Dannheim, Rúnfell. Azonban, továbbra is azok a zenekarok tudnak igazán elbűvölni és megfogni, akik akusztikus hangszereket használnak és sokkal komplexebb zenei és vokál szintért vonultatnak fel a dalaikban mint pl. a [i:a8xnd8a2]Nyitt Land[/i:a8xnd8a2], vagy a [i:a8xnd8a2]Frondom, Eldrim, Heilung[/i:a8xnd8a2], [i:a8xnd8a2]Hindarfjäll[/i:a8xnd8a2] és persze a [i:a8xnd8a2]Wardruna[/i:a8xnd8a2], de hogy ne csak az északiakat említsem, [i:a8xnd8a2]Urze De Lume[/i:a8xnd8a2], vagy a [i:a8xnd8a2]Arnica[/i:a8xnd8a2], [i:a8xnd8a2]Keltika Hispanna[/i:a8xnd8a2] is ebbe a felsorolásba tartozik.

    Kár, hogy itthon nincs ilyen banda. Mondjuk a [i:a8xnd8a2]Pirkan[/i:a8xnd8a2]-t ide sorolnám, de sajnos még ők sem adtak ki albumot, bár remélhetőleg hamarosan megjelenik tőlük valami. Véleményem szerint, ők az egyik legjobb banda ebben a stílusban, amit valaha is hallottam és nem azért mondom ,mert „haza húz” a szívem.

Hexvessel Hexvessel
április 24.