Angertea – Death March – Faith No More feldolgozás


Hamarosan érkezik az a speciális, jótékonysági válogatáslemez, amelynek bevételeit a 2017 novemberében elhunyt eredeti Faith No More énekes, Chuck Mosley családjának támogatására fordítják a kezdeményezők. A lemezre meghívást kapott a szentesi Angertea zenekar, akik a Faith No More 1987-es Introduce Yourself albumának Death March című dalát dolgozta át egyedi változatban. A dalban a brit alter-stoner Obiat magyar származású énekese Pallagi „Laz” László énekel. A dalról az Angertea frontembere, Mihály Gergő a következőket mondta:

A Murder Boy Music kiadónál megjelenő lemez címe: Chuck Mosley Forever: A Tribute Album, és csupa Faith No More-feldolgozást tartalmaz majd rengeteg különféle zenekartól a világ minden tájáról. Ezen a lemezen egyetlen magyar bandaként szerepel az Angertea, és egy kis vendégszereplés erejéig meghívtuk énekelni a brit Obiat magyar származású énekesét, Laz-t is.

A Death March című számot választottuk. Alapból az az elvünk, hogy ha feldolgozás, akkor az ne legyen egy az egyben eljátszva, hanem vigyük bele a saját személyiségünket, egyéniségünket is. Ebben az esetben ez olyan szinten sikerült, hogy a dal második fele konkrétan egy új Angertea-dal lett. Az eredetit tovább szerettük volna gondolni, és úgy alakult, hogy hozzátettünk egy elszállást, meg a végére egy atomrobbanás szerű részt.

Laz, kunsági gyerek révén beletett egy részletet egy ősi magyar sirató énekből is, és úgy gondoljuk, hogy egy érdekes, egyéni kis elegy született ebből a koprodukcióból. A felvételek nagy része a zenekar Teaplant nevű stúdiójában zajlott Szentesen, de Laz részeit a legendás brit producer John Mitchell készítette Readingben. A keverést Kiss József végezte.

Ez amúgy nem az egyetlen kapcsolat az Angertea és a Faith No More között. 2012-ben Billy Gould, a FNM basszusgitárosa vendégszerepelt a No Computation nótánkban.


A zenekar jelenleg új négyszámos EP-jén dolgozik, amin a Death March címmel előreláthatólag szeptemberben fog meg jelenik.
 
Hexvessel Hexvessel
április 24.