Allies of Pagans I.

November 22-én, este 7 órától, a miskolci Gárdonyi Művelődési Házban igazán változatos és egyedülálló felhozatal várja a metal zene kedvelőit, remélhetőleg mindenki megtalálhatja a saját szájízének megfelelő stílust. A koncertre a belépőjegy mindössze 300 Ft, hogy senkinek se kelljen túl mélyen a zsebébe nyúlnia.
Az estet a Budapestről érkező The Mongrail Collective nyitja, első vidéki koncertjüket fogják adni. Drone doom metalt játszanak, s a pillanat-szülte, mély és sötét muzsika különleges felállásban kerül előadásra, hiszen a performansz-jellegű produkcióban közreműködik egy vendég is. „Demo 2008” anyaguk hömpölygő folyamai itt hallhatóak: www.myspace.com/mongrail
Második fellépőként a Darktempered veszi át a deszkákat. Ők hazai pályán aprítják majd a grindcore / black metalt. Idén jelentkeztek „MYA” című demóanyagukkal, ennek köszönhetően rendszeresen, országszerte fellépegetnek. A kedvező visszajelzéseket kapott, nyomasztó ‘dalcsokor’ letölthető a www.darktempered.hu honlapról.
A tempóból nem fog lejjebb venni a Paediatrician sem, akik úgyszint a fővárosból hozzák a bájosnak nem nevezhető, heves goregrind zenéjüket. Többek között az ocsmány, undorító témákkal foglalkozó „Műtét” című anyaguk számai is terítékre kerülnek. Zenéért és infókért érdemes ellátogatni a www.paediatrician.5mp.eu oldalra.
Negyedik, egyben utolsó fellépőként a miskolci Pagan Megalith lép színpadra. Old school black metal-ban utaznak, koncertjük több szempontból is különlegesnek mondható. Most először látható új felállásában a zenekar, februártól nem léptek közönség elé, idén még nem játszottak városukban. Koncertjük a jövőre megjelenő „Ólomharangok” nagylemezük dalaiból fog állni, előzetest pedig a hivatalos honlapjukon lehet meghallgatni: www.paganmegalith.atw.hu.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.