Az Omega is szerepel a Scorpions koncertjén!

Titkon talán sokan számítottak a Scorpions budapesti koncertje kapcsán arra a bejelentésre, amit a szervezők ezen a héten tettek: csakúgy mint a ’70-es években, majd 1994-ben a Népstadionban, most április 21-én is egy színpadon láthatjuk majd az Omega és a Scorpions tagjait, hiszen Kóbor János és Molnár György is szerepel majd a koncerten a SYMA Csarnokban!
Az Omega zenekar szinte egyidős a magyar könnyűzenével, hiszen igazi mérföldkövek kötődnek e névhez: 1968-ban elsőként adtak ki saját, önálló albumot Magyarországon, majd egy évvel később övék volt az első kinyitható lemezborító, és az első önálló tévéműsor is róluk készült a hazai együttesek közül. Elsőként, 1988-ban az Omega adott ki CD-t hazánkban, 2000-ben pedig ’99es Népstadion-béli koncertről készült DVD-vel is úttörők voltak. Hasonlóak az érdemeik az élő produkciók kapcsán is: az egységes színpadi jelmezek, a lézershow, a kivetítők és a füstgép hazai bevezetése mind az Omega nevéhez fűződik.
_ELVALASZTO_
Csakúgy mint a Scorpions, külföldön és a szűkebb értelemben vett régiónkban is igen ismertek Kóbor Jánosék, hiszen már 1977-ben több mint egymillió példányt adtak el külföldön Time Robber című lemezükből, és már ’68-ban turnéztak az Egyesült Királyságban – később pedig szerte a világban. Hatalmas rajongótábort sikerült szerezniük az egykori NSZK-ban is, ahol még az is előfordult, hogy nagynevű nemzetközi csapatok voltak az Omega előzenekarai.
Bizony, az egyik ilyen csapat a Scorpions volt, s a két együttes között a jó barátság azóta is fennáll. Ezt mi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy az egyik leghíresebb, és legtöbbet feldolgozott magyar dal, a Gyöngyhajú lány is a Scorpions átdolgozásában vált világhírűvé 1995-ben, White Dove címen, egy évvel azután, hogy az Omega Népstadion-béli koncertjén Klaus Meine-ék voltak a sztárvendégek. A németek most viszonozzák a meghívást, hiszen a Scorpions április 21-ei, budapesti és 23-ai, kassai koncertjén Kóbor János és Molnár György is színpadra áll majd néhány dal erejéig.. talán még a Fekete Pillangót is eléneklik újra közösen, mint 15 évvel ezelőtt.
Április 21-én tehát minden régi és új rajongót a SYMA Csarnokba vár a két zenekar! Jegyek még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon, ahol mi magunk is kinyomtathatjuk belépőnket. Sőt, akár mobilunkra is kérhetjük a jegyet, amit már csak azért is érdemes kipróbálni, mert a MOBILticketet vásárlók közül 4 szerencsés a koncert előtt személyesen is találkozhat a Scorpions tagjaival!
Az EPG Music és a GoProduction bemutatja: Humanity World Tour
2009. április 21., kedd 19 óra
Budapest, SYMA Sport és Rendezvénycentrum
Scorpions koncert
Sztárvendég: Omega (Kóbor János, Molnár György)
Belépő: állóhely 9990 Ft, ülőhelyek 10 990 Ft, 12 990 Ft.