The Cure – vágyak és vallomások

A könnyűzene történetében alig van olyan együttes, amelynek pályafutása több évtizedet fog át, s mégis képes elkerülni a kényelmes önismétlés csapdáit. Ráadásul megújulni lehet pusztán a trendeket követve is. A Cure azonban mindig a saját útját járta. 1976-os megalakulásuk óta állandó változásban vannak. Az egyetlen biztos pont, a változás motorja, a vihar szemében ülő békés, nyugodt alak e könyv főszereplője: Robert Smith, a zenekar jellegzetes hangú, tupírozott hajú énekese, gitárosa és dalszerzője.
25. évéhez közeledő karrierje igazán változatos, időnként ellentmondásokkal teli: a tagok cserélődtek körötte, eleinte a Siouxsie and the Bansheesben is zenélt, írt kifejezetten goth és szinte már arcpirítóan popos, díjakat besöprő slágereket is. Robert Smith, az ikonikus frontember ébren tartott és felpezsdített minden zenei közeget maga körül. Ez a legelső, részletekbe menő életrajz Robert Smith teljes karrierjéről. Nyilatkozataiból és dalainak elemzéséből egy különleges ember képe rajzolódik ki.
A tovább link után idézeteket olvashattok és megtaláljátok a megrendeléshez szükséges adatokat is.
_ELVALASZTO_

Az első koncertről énekesként:

„ Megbénított a félelem, mielőtt kimentünk. Megittam vagy hat korsó sört… Nem a megfelelő dalt énekeltem. Az elsőt kihagytam, rögtön a másodikkal kezdtem. Senkinek sem tűnt fel. Akkor arra gondoltam, ha ezt sikerül megúsznom, akkor talán tényleg lehet belőlem énekes.”

Seventeen Seconds
…mintha zenecsöppek hullanának bele egy tóba. Késő éjszaka a legjobb hallgatni, miközben az ablaktörlő letolja a szélvédőről a fekete esőcseppeket…

A Pornography turnéjáról:
„ Kezdtünk széthullani. A színpadon is, meg másutt is. Huszonhárom ember, amint egyre mélyebbre süllyed… Nem valami szép látvány. Jobban hasonlítottunk egy turnézó rögbicsapatra, mint egy zenekarra…”

Robert külseje mindig is fontos volt a Cure szempontjából, az újságírók legalább annyit foglalkoztak a megjelenésével, mint a banda zenéjével. Természetszerűleg a Cure emblematikus alakjává vált. Smink, rúzs, feltupírozott, kócos haj – nagyon könnyű volt felismerni. Eleinte persze ő sem így nézett ki: a zenekarról készült első fotókon olyan, akár egy rendes iskolás. Ez a jófiú alakult át punkos, tupíros-bozontos, őrült külsejű zenésszé.

A könyv előrendelhető a kiadó Silenos oldaláról, az előrendelés időszaka alatt 25%-os kedvezménnyel vásárolható meg!
Előrendelés esetén az ára 2250 Ft (25% kedvezmény!) + postaköltség (Mo-on belül: 1060 Ft)
Előrendelési időszak vége: 2010.11.08. 24:00

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.