Stortregn
Uncreation (2011)
Érdekes szerzemény lett a svájci Stortregn formáció első nagylemeze. Elméletileg black/death metal a fő hadszíntér, amin alkotnak, én viszont nagyon sok elemet véltem felfedezni. Némelyik fedte az elképzeléseimet, némelyik nem.
A zenekar maga nem túl régi; 2005-ben látta meg a napvilágot. Maga a név jelentése durva fordításban valami olyasmit jelent, hogy "Nagy Eső" (köszönet MotherRoad-nak az észrevételért :) ).
Maga a lemez 2011-es, tehát kicsit késve érkezett meg hozzánk. A borító design igényes, eléggé sötét lett egy black/death metal zenekarhoz, mondhatnám azt is, hogy „méltó képviselője”. Mikor elkezdtem hallgatni az albumot, egy nagyon sötét, elementálisan gonosz intro fogadott a IV képében. Arra számítottam, hogy utána egy arcletépős kőkemény black témát fogok kapni, ám sajnos csalódnom kellett picit; a The Eye of Judgment névvel illetett nóta eléggé dallamos volt az intro után. Ám zeneileg nagyon ott vannak a skacok; összetett témáik vannak, komplexek a számok, nagyon egyben vannak. Sokszor mondjuk eléggé Norther-es, Dissection-ös elemeket véltem felfedezni. Nekem ugyan kicsit túl dallamosak voltak a számok, de szerencsére a címadó nóta, a The Uncreation kellőképpen elmeszaggatóra sikeredett, kellemes egyvelege lett a jó dallamoknak és a kemény riffeknek.


A zenekar maga eléggé középtempóban mozog, ritkán hallani blast beat-et. Mondjuk eléggé idegen lenne ezektől a zenei csodáktól, valóban szép számokat csináltak, éppen ezért furcsa nekem, hogy black/death metalnak kategorizálták magukat, én sokszor inkább black/thrash/heavy metal keveréknek éreztem, amiben a black a legkevésbé domináns elem.
Figyelgettem videómegosztó oldalakon a videóikat, ahhoz képest, hogy eléggé gyomorbarát zenét alkotnak ezek a svájci betyárok, nagyon sötét koncertképet próbálnak alkotni; fények alig, gyertyák világítanak, károgós/üvöltős felkonferálások. Az énekes, Romain külsőleg eléggé Jon Nödtveidt hatást kelt, bár ahogy néztem korábban hosszú hajjal ez kevésbé volt elmondható róla.


A felvétel nagyon szépen szól, igazi profi munka. A zenekari design sem rossz, bár tényleg erősebb zenét vártam ilyen külső jegyek alapján, főleg ahogy megnéztem a banda logoját.
Számomra kicsit erőtlen még a zenekar eme anyaga, ám gond egy szál se; igényes munka ez bizony, csak szerintem kell még idő, míg a Stortregn magára talál.


Stortregn_Uncreation_2011
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
black/death metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.IV
2.The Eye of Judgment
3.Without Return
4.The Uncreation
5.Road to the Land of Thule
6.Through A Path of Prevarication
7.Nocturnal
8.A Shape in the Mystical Haze
Írta:
Xhavael
2012. augusztus 21., kedd, 21:59
Facebook:
oldboy 2012. augusztus 22., szerda, 08:46
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1864
Válasz MotherRoad üzenetére:

Egyébként svájciak, a nevük meg valami olyasmit jelent, hogy "Nagy Eső".


Köszi az infót és a korrekciót, a svédet átírtam svájcira. Igaz így több mondat is értelmét veszti, de azokat majd a szerző módosítja... ;-)
MotherRoad 2012. augusztus 21., kedd, 23:00
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Egyébként svájciak, a nevük meg valami olyasmit jelent, hogy "Nagy Eső".
Koncertek
Midnight Ghost Tour 2019
január 27.,
Dürer Kert - Room 041
Blackened Mysticism Fesztivál 2019
február 16.,
Kaptár Klub
Emerson, Lake & Palmer Lives On Tour
február 24., 20:00,
A38 Hajó
Riverside
március 9.,
A38 Hajó
Killfest Tour 2019
március 11., 18:00,
Barba Negra
Reduced To Ashes Tour
március 11., 20:00,
Collosseum Club
Post Traumatic Tour 2019
március 12.,
BudapestArena
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.12 seconds to render