Sincarnate
Nothing Left To Give EP (2013)
 
   2010-ben jelent meg a román Sincarnate As I Go Under című, máig egyetlen, bemutatkozó nagylemeze, amihez volt szerencsém és kellemes emlékeket hagyott bennem a furcsa borítótól kezdve a kimunkált zenéig. A 8 éve létező bandának ezen kívül egyetlen EP-je jelent meg 2008-ban és most sem kapkodták el a folytatást. Valamit azonban mégiscsak jól csinálhatnak, hogy a technikás death egyik legismertebb képviselője, a Nile is felfigyelt rájuk és színpadra lépett velük az anyakontinensen zajló turnéján. Nagylemezről most sem beszélhetünk, csak egy 4 számos produkcióról, ami teljes mértékben profi és bizony nagyon jól szól. A zenekar hiába hordozza magán a 90-es években sokat járatott death/doom jelzőt, egyszerűen frissnek és ropogósnak hangzik, köszönhetően a remek dalszerkezeteknek is. Egész jó vegyészek lehetnének, olyan ötletesen kevergetik a különböző dalokat a zsigeri death, doom és néha a black metal fő összetevőiből. Egyetlen hibája lehet a kiadványnak ez a változatosság, mert néha el tudtam volna viselni egy-egy téma alaposabb kidolgozását, amire a 4-5 perces dalok nem mindig adtak lehetőséget. A nyitó A Choice No One Should Ever Have To Make minősége és hangulata jellemző minden egyes dalra, a minőség tehát végig magas színvonalon mozog, kedvenccé viszont a címadó Nothing Left To Give vált. Ehhez a dalhoz jelent meg a zenekar első hivatalos videója is, amit meg is nézhettek. A harmadikként felcsendülő Hostage Of God billentyűi és riffjei sem hagyják hidegen a metal rajongókat, abban biztos vagyok, a záró Under The Sign Of Saturn pedig könnyed kezdése ellenére sem csap át lemezzáró nyavalygássá, inkább arcon röhögve ad néhány pofont és csigolyakoptató témát. A bánatosan lépegető doomster helyett sokkal inkább illik rájuk egy pusztító óriás képe, amely minden egyes lépésével egy falut tesz a földdel egyenlővé.
   A változatosan, néha dallamosan hörgő Marius vezette brigád méltán tarthat igényt a szélesebb ismertségre a fémhívők között és remélhetőleg nem kell újabb éveket várni egy új, teljes értékű Sincarnate lemezre sem, mert így nagyon rövid időn belül sokszor kellett visszaléptetnem a lemezt az elejére…

Sincarnate_Nothing_Left_To_Give_EP_2013
Kiadó:
Stílus:
death/doom metal
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.A Choice No One Should Ever Have To Make
2.Nothing Left To Give
3.Hostage of God
4.Under The Sign Of Saturn
Írta:
boymester
2014. január 11., szombat, 21:19
Facebook:
cannibanile grinder 2014. január 12., vasárnap, 15:37
cannibanile grinder
Csatlakozott:
2010. december 18.
Hozzászólások: 386
Nem rossz roman zenekar,de viszont a Necrovile,Malpraxis es Code Red bandak melett gyengecskek meg...erdemes azokra is odafigyelni!!!
Koncertek
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Nomad lemezbemutató
december 19., 19:00,
ELLÁTÓház
III. METAL-X-MASS
december 22., 18:00,
Hemo Klub
Fekete Zaj Tél 2018
december 28.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass IX.
december 28.,
Ti-ti-tá
ExtremeNoiseFest 2018
december 29.,
Szerencsi Rákóczi Vár
Mood
január 4.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.198 seconds to render